Skip to content

Marczyk: -”Det är definitivt något speciellt”

Photo: @World / Red Bull Content Pool

Mikolaj Marczyk vann EM rallyt som kördes på hemmaplan i Polen över helgen, vinsten markerar också hans första på internationell nivå sedan motorsport karriären inleddes för ca 10 år sen.

Marczyk vann Rally Poland förra helgen, när han kom i mål med 10 sekunders marginal till Tom Kristensson i rallyt trots att han hade lite dramatik på Söndagen. Motorn i hans Skoda Fabia Rally2 evo överhettades på grund av grus som kom in i kylar systemet, men lyckades att få bort det på en transport mellan sträckorna och bilen klarade sig utan några värre skador.

26 åringen från Polen gick upp till rally ledning, efter att Spanjoren Nil Solans var tvungen att avbryta rallyt efter kört av vägen, på grund av trasig styrning efter att han genade lite över ett krön och slog i en sten. De svåra förhållandena på söndagens andra etapps sträckor var en utmaning för alla och vid SS12 så fick också Marczyk problem med kylarproblem.

Efter rallyt så blev Marczyk känslosam när han började tänka på sin uppgång i karriären sedan han började tävla i gokart för över 10 år sen;

-”Det är definitivt något speciellt, jag har gjort många saker inom internationell motorsport, men det här var en av de största.”

”Den här vinsten visar mig att jag under de senaste 10 åren tog det rätta beslutet att gå in i motorsport från gokart och sedan rallysprint. Efter det försökte jag gå steg för steg in i rallyn. Det var ett bra beslut, en bra väg och jag använder min potential. Detta är beviset på att alla saker jag har gjort långsamt och steg för steg fungerar. Jag försöker skaffa mig erfarenhet och använda min snabbhet och min potential i de ögonblick då jag känner att det är möjligt. Det är en bra strategi, för nu har vi tillräckligt med kunskap.”

Efter vinsten i Polen så ligger nu Marczyk på en åttonde plats i mästerskapet, han har då inga planer för tillfället att köra fler EM rallyn eftersom han fokuserar mera på en full satsning i WRC2 klassen i VM.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter