Skip to content

Pajari tar sikte på en WRC2 körning i Finland

Den Finske regerande JWRC världsmästaren söker nu efter en Rally2 bil så han kan göra sin andra WRC2 inhoppning för säsongen i Rally Finland.

Efter att han har provat på en Rally2 bil för första gången i Rally Sardinien tidigare i år, så letar nu Sami Pajari hektiskt efter en Rally2 bil, som han kan få hyra till en möjlig start i Finland senare i Augusti.

När Pajari vann fjolårets Junior WRC så fick han ett pris där han kunde välja mellan en full säsong i en Ford Fiesta Rally2, eller fortsätta i årets JWRC med dom nya fyrhjulsdrivna Ford Fiesta Rally3 bilarna. Men han valde att stanna i JWRC och ta den mindre kraftfulla versionen för att lära sig att tävla med fyrhjulsdrift ,som betyder ett ovanligt sätt när många inte att väljer att fortsätta i JWRC.

Årets JWRC kalender inkluderar fem deltävlingar, vilket också betyder att Pajari har mera tid att utforska andra möjligheter och i förra veckans Rally Italia Sardegna så var det ett sådant tillfälle. Han fick ett avtal säkrat om att köra i en Skoda Fabia Rally2 Evo som var lånad från Tyska Toksport WRT. I sin debut i WRC2 klassen så nådde han bästa möjliga resultat när han avslutade rallyt på en 12:e plats i totalen, femma i WRC2 Open klassen och fyra i WRC2 Junior klassen, han körde också in en andra bästa tid i klassen på lördagseftermiddagen.

Nästa rally i JWRC kalendern är Rally Estonia i Estland 14-17 Juli, där han kommer att köra i WRC3 och Junior WRC klassen. Efter det så tar han sikte på att komma till start i hemma rallyt i Finland 4-7 Augusti och kommer också att jobba med att säkra fler Rally2 starter i Europa under hösten.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter