Skip to content

Pajari tar sikte på en WRC2 körning i Finland

Photo: Sami Pajari

Den Finske regerande JWRC världsmästaren söker nu efter en Rally2 bil så han kan göra sin andra WRC2 inhoppning för säsongen i Rally Finland.

Efter att han har provat på en Rally2 bil för första gången i Rally Sardinien tidigare i år, så letar nu Sami Pajari hektiskt efter en Rally2 bil, som han kan få hyra till en möjlig start i Finland senare i Augusti.

När Pajari vann fjolårets Junior WRC så fick han ett pris där han kunde välja mellan en full säsong i en Ford Fiesta Rally2, eller fortsätta i årets JWRC med dom nya fyrhjulsdrivna Ford Fiesta Rally3 bilarna. Men han valde att stanna i JWRC och ta den mindre kraftfulla versionen för att lära sig att tävla med fyrhjulsdrift ,som betyder ett ovanligt sätt när många inte att väljer att fortsätta i JWRC.

Årets JWRC kalender inkluderar fem deltävlingar, vilket också betyder att Pajari har mera tid att utforska andra möjligheter och i förra veckans Rally Italia Sardegna så var det ett sådant tillfälle. Han fick ett avtal säkrat om att köra i en Skoda Fabia Rally2 Evo som var lånad från Tyska Toksport WRT. I sin debut i WRC2 klassen så nådde han bästa möjliga resultat när han avslutade rallyt på en 12:e plats i totalen, femma i WRC2 Open klassen och fyra i WRC2 Junior klassen, han körde också in en andra bästa tid i klassen på lördagseftermiddagen.

Nästa rally i JWRC kalendern är Rally Estonia i Estland 14-17 Juli, där han kommer att köra i WRC3 och Junior WRC klassen. Efter det så tar han sikte på att komma till start i hemma rallyt i Finland 4-7 Augusti och kommer också att jobba med att säkra fler Rally2 starter i Europa under hösten.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter