Skip to content

P-G Andersson segrare i Rally Arvika

P-G Andersson / Anders Fredriksson tog sin andra seger i Tradinionella SM när Rally Arvika avgjordes . Patrik Flodin och Michael Wikström tog sin tredje klass seger av tre möjliga.

För första gången någonsin i SM arrangerade Team Westom SM deltävlingen den tredje för året Rally Arvika, av de 77 startande fick hela 23 bryta på de tuffa vägarna i Värmland. P-G Andersson o kartläsaren Anders Fredriksson dominerade rallyt med 7 sträcksegrar av 9 möjliga. Det tog ända till SS5 innan Pontus Tidemand slog till och bröt sviten för P-G, som var 1,7 före Andersson och Mattias Adielsson lyckades knäcka P-G på SS8 med 1 sekund . P-G kunde ta hem segern med 23,5 sekunders marginal till Pontus Tidemand, Jonas Åkesson blev trea 38,5 efter. Bodens Michael Wikström som hittills är obesegrad i klassen Nationella 4WD kunde övertygande ta hem sin tredje raka seger sin och tredje fullpott på power Stage och leder nu SM med 31 poäng före MR”No problem” Mats Jonsson som slutade trea idag , tvåa i klassen blev Albert Friberg med kartläsaren Jens Thapper. Efter att 3 av 4 deltagare i Internationella 2 WD kunde Albin Nordh ta segern och leder SM tabellen med 19 poäng före Isak Reiersen som fick bryta Arvika rallyt med tekniska problem. Albin leder även JSM med 19 poäng före Reiersen.

Patrik Flodin/Göran Bergsten segrare i Nationella 2 WD Foto: Andrea Ivares Berglind

Patrik Flodin och Göran Bergsten fortsätter att ta hem totalsegern i Nationella 2 WD klassen och ta hem Rally Arvika segern 36,5 sekunder i sin röda Volvo 940, före Linus Harling i en Toyota Corolla , trea blev Andreas Levin 37,2 efter i en Nissan Sunny . Patrik som efter tre klassegrar leder SM tabellen med 30 poäng före Emil Karlsson när två deltävlingar av Traditionella SM , Nattkröken 12-13 Augusti och Västrallyt 2-3 September återstår.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter