Skip to content

P-G Andersson segrare i Rally Arvika

P-G Andersson/Anders Fredriksson . Bild: Privat

P-G Andersson / Anders Fredriksson tog sin andra seger i Tradinionella SM när Rally Arvika avgjordes . Patrik Flodin och Michael Wikström tog sin tredje klass seger av tre möjliga.

För första gången någonsin i SM arrangerade Team Westom SM deltävlingen den tredje för året Rally Arvika, av de 77 startande fick hela 23 bryta på de tuffa vägarna i Värmland. P-G Andersson o kartläsaren Anders Fredriksson dominerade rallyt med 7 sträcksegrar av 9 möjliga. Det tog ända till SS5 innan Pontus Tidemand slog till och bröt sviten för P-G, som var 1,7 före Andersson och Mattias Adielsson lyckades knäcka P-G på SS8 med 1 sekund . P-G kunde ta hem segern med 23,5 sekunders marginal till Pontus Tidemand, Jonas Åkesson blev trea 38,5 efter. Bodens Michael Wikström som hittills är obesegrad i klassen Nationella 4WD kunde övertygande ta hem sin tredje raka seger sin och tredje fullpott på power Stage och leder nu SM med 31 poäng före MR”No problem” Mats Jonsson som slutade trea idag , tvåa i klassen blev Albert Friberg med kartläsaren Jens Thapper. Efter att 3 av 4 deltagare i Internationella 2 WD kunde Albin Nordh ta segern och leder SM tabellen med 19 poäng före Isak Reiersen som fick bryta Arvika rallyt med tekniska problem. Albin leder även JSM med 19 poäng före Reiersen.

Patrik Flodin/Göran Bergsten segrare i Nationella 2 WD Foto: Andrea Ivares Berglind

Patrik Flodin och Göran Bergsten fortsätter att ta hem totalsegern i Nationella 2 WD klassen och ta hem Rally Arvika segern 36,5 sekunder i sin röda Volvo 940, före Linus Harling i en Toyota Corolla , trea blev Andreas Levin 37,2 efter i en Nissan Sunny . Patrik som efter tre klassegrar leder SM tabellen med 30 poäng före Emil Karlsson när två deltävlingar av Traditionella SM , Nattkröken 12-13 Augusti och Västrallyt 2-3 September återstår.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter