Skip to content

Kankkunen är sugen på att testa en Rally1 bil

Finska rally legenden och fyrfaldig rally världsmästare Juha Kankkunen har nu sagt att han vill testa en hybrid Rally1 bil nu i sommar.

63 åringen avslöjade under den förra deltävlingen i Sardinien att han vill hoppa bakom ratten på den senaste generationens rally bilar för att jämföra hur bilarna är nu mot då när han körde sist. Kankkunen som har vunnit fyra VM titlar åren 1986, 1987, 1991 och 1993 har sedan sin karriär som slutade år 2002 följt serien noga och varit aktiv runt olika tävlingar, han var senast i en WRC bil 2019 när han körde en Toyota Yaris tillsammans med sonen Niko på öppnings sträckan av Rally Finland och han gjorde också ett inhopp 2010 för M-Sport i en Ford Focus på hemmaplan där han avslutade med en åttonde plats.

Kankkunen har dock fascinerats av det senaste hybrid tekniken i dom nya bilarna som kan producera upp till 500 hästkrafter som påminner mycket om i Peugeot 205 T16 grupp B bilen som har körde 1986. Han har sagt att han har ingen lust att tävla med en Rally1 bil men är angelägen att förstå hur förarna upplever bilarna.

I en intervju med motorsport.com så sa Kankkunen att han hoppas på att få chansen att testa en Rally1 bil redan nu i sommar; ”Jag hoppas kunna testa en hybrid under sommaren, jag vill bara åka och prova lite och kunna se skillnaden på förra årets bil.”

”Jag har kört många bilar, det är intressant eftersom de skiljer sig lite från förra årets bil eftersom den är lite tyngre, men den har ganska mycket mer kraft när man kan använda hybriden. Låt oss säga att en gammal man kan köra till 90% men de sista 10% är för ungdomarna. Det är vackra bra bilar att köra, aerodynamiken och fjädringen är bra, men det är så tekniken går.”

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter