Skip to content

Neuville kritiserar sitt team : -Vi är i kris

4 av 13 WRC deltävlingar har körts . Hyundai teamet utan seger, Nu kritiserar Tänak o Neuville sitt eget team

M-Sport vann i Monte Carlo, Toyota i Rally Sweden, Kroatien och senast i Portugal och leder med 59 poäng för Hyundai . Thierry Neuville tvåa i förar VM tabellen med 60 poäng, 46 efter Kalle Rovanperä med 106 p. Nu kritiserar Thierry Neuville sitt eget team för dålig skötsel.
-”Historien upprepar sig ,då vi har stött på flera problem precis som tidigare år, Vi har tappat många poäng ,Det är synd ,för vi har alla verktyg för att göra bättre resultat” sa Neuville i en intervju i Belgiska radiokanalen RTBF.
Enligt Neuville är en av de väsentligaste orsakerna att det inte finns någon ordentlig styrning i teamet, Hyundai har varit utan fast teamchef sedan Andrea Adamo drog sig ur i slutet av säsongen 2021, Fransmannen Julien Moncet har och är tillförordnad Team chef nu.
Neuville fortsätter
-” Vi behöver människor som fattar beslut och leder teamet och som har styrkan och utstrålning att leda ett företag som Hyundai Motorsport. Vi har ingen sån person för tillfället. Teamet är i kris” avslutar Neuville.
Även Ott Tänak har kritiserat teamet i en intervju i estniska webbplatsen Delfi

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter