Skip to content

Solberg slog till med kraft på Power Stage

Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondson var 15,6 sekunder snabbast i WRC 2 klassen på den populära Fafe sträckan

Oliver Solberg kom till start i Rally Portugals WRC2 klass i en sponsorhyrd Hyundai i20 . Då han fått överlämnat Hyundais Rally 1 bil till Dani Sordo . Oliver började försiktigt på fredagen och var på en femte plats i klassen inför lördagen som han inledde med en sträckseger på andra sträckan men på lördagens fjärde sträcka gick styrarmen sönder och Oliver o Elliot försökte laga på sträckan vilket kostade honom över 4 minuters tidstillägg, vilket gjorde att en topplacering var ur sikte, men 20 årige Solberg kom igen på söndagens allra sista sträcka populära PowerStage sträckan där han tog sträckseger med 15,6 sekunders marginal till klassvinnaren Yohan Rossel . Teemu Suninen som varit i ledningen av WRC2 under i stort sett hela rallyt och var i ledningen med över 57 minuter inför power stage körde av på sträckan träffade ett träd och han fick bryta.

Nästa start för Oliver Solberg är rally Sardinien om fjorton dagar i WRC 2 klassen. Till Safari Rallyt 23-26 Juni är han tillbaka i Rally 1 bilen för Hyundai .

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter