Skip to content

Kalle Rovanperä ny ledare.

Kalle Rovanperä övertog ledningen från teamkamraten Evans på längsta sträckan. Katsuta drar ifrån och fixade trippel Toyota inför morgondagen.

Visserligen återstår en kort superspecial av andra dagen av rally Portugal. Men om ingen kör bort sig eller det blir tekniska problem på kvällens superspecial så blir det trippel Toyota inför sista dagen. Elfyn Evans tappade sin ledning på dagens sista riktiga specialsträcka och rallyts längsta Amarante 1 37,24 km . Kalle Rovanperä som jagat Evans under hela dagen kunde överta ledningen om än knappt 4 sekunder skiljer det till Evans inför kvällens superspecial i Porto. Men dagens namn i Portugal är nog Katsuta som inledde dagen med en fjärde plats och 4,1 sekunder fram till tredje platsen och Sordo . Toyotas Japan kunde överta tredje platsen på SS12 och utökade hela eftermiddagen och inför morgondagen och har nu Hyundais spanjor Sordo 14,6 bakom sig. Thierry Neuville på fjärde plats 2,07,4 efter Rovanperä. Craig Breen är bäste M-sportförare på en sjätte plats 3,32,7 efter. Loeb, Ogier och Greensmith har fått bryta efter tekniska problem.

Oliver Solberg i WRC2 klassen fick bryta dagen på SS14 med trasig styrarm efter en stabil körning och en sträckseger man försökte reparera på sträckan och lyckades ta sig i mål men det kostade 4 minuter o 50 sekunders tidstillägg . Finländaren Teemu Suninen leder i sin Hyundai 32,3 före Yohan Rossel , trea är Kajetan Kajetanowicz 1,55,5 efter.

I WRC3/JWRC utökade Finländaren Sami Pajari sin ledning under dagen och är nu 6,08,2 före landsmannen Lauri Jonna . Estländaren Robert Virves trea över 18 minuter efter Pajari.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter