Skip to content

Dryga 32 mil SS kilometer i Finland

Ott Tänak Neste Rally Finland 2021 3,October // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

I år är Rally Finland tillbaka som sommartävling med fyra dagar och 22 specialsträckor

2020 fick man ställa in det finska rallyt , Ifjol provade man att flytta rallyt till ett tre dagars event på hösten 1-3 Oktober allt beroende på Covid pandemin. I år är man tillbaka på för Rally Finlands normala tid, första helgen i augusti 4-8 Augusti och första eventet som man är utan sponsorn Neste som varit förknippat med rallyt sedan 1997. Från förra årets höstevent är företaget Secto rallyts huvudsponsor. Årets rally börjar på torsdag morgon med en nygammal shakedown sträcka Rannankylä som inte varit med sen 2010 . Som vanligt blir det en så kallad superspecial i närheten av huvudorten Jyväskylä kända sträckan Harju som kvällssträcka. Fredagen börjar kl 8 på morgonen med Laukka sträckan 11,75 km innan det är dags för längsta sträckan Lankamaa 1 21,60 km och innan det är dags för service . Eftermiddagen körs de båda för andra gången innan en förkortat Harju körs innan det är dags för dagens andra service de 4 avslutande sträckorna, en etapp på totalt 523,61 km med 124,72 SS km. Lördagen är rallyts längsta etapp med 150,92 SS km fördelat på 8 sträckor, varav Vekkula är etappens längsta sträcka 20,30 km och körs två gånger på lördagen, innehåller två service en mitt på dagen och efter dagens sista sträcka. Söndagen och rallyts sista dag innehåller två sträckor som körs två gånger med kända Ruuhimäki som avslutande Power Stage kl 13,18 km.

2019 års rally vanns av Ott Tänak som då körde för Toyota Teamet 25,6 sekunder före Esapekka Lappi då i Citroén och nuvarande Toyotas Teamchef blev trea i Toyota Yaris. Fjolårets höstrally vanns av Toyotas Elfyn Evans 14,1 före Ott Tänak Hyundai trea var Craig Breen i Hyundai. Esapekka Lappi är tillbaka i år för Toyota teamet och Craig Breen för M-Sports Ford Puma i år.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter