Skip to content

Dryga 32 mil SS kilometer i Finland

I år är Rally Finland tillbaka som sommartävling med fyra dagar och 22 specialsträckor

2020 fick man ställa in det finska rallyt , Ifjol provade man att flytta rallyt till ett tre dagars event på hösten 1-3 Oktober allt beroende på Covid pandemin. I år är man tillbaka på för Rally Finlands normala tid, första helgen i augusti 4-8 Augusti och första eventet som man är utan sponsorn Neste som varit förknippat med rallyt sedan 1997. Från förra årets höstevent är företaget Secto rallyts huvudsponsor. Årets rally börjar på torsdag morgon med en nygammal shakedown sträcka Rannankylä som inte varit med sen 2010 . Som vanligt blir det en så kallad superspecial i närheten av huvudorten Jyväskylä kända sträckan Harju som kvällssträcka. Fredagen börjar kl 8 på morgonen med Laukka sträckan 11,75 km innan det är dags för längsta sträckan Lankamaa 1 21,60 km och innan det är dags för service . Eftermiddagen körs de båda för andra gången innan en förkortat Harju körs innan det är dags för dagens andra service de 4 avslutande sträckorna, en etapp på totalt 523,61 km med 124,72 SS km. Lördagen är rallyts längsta etapp med 150,92 SS km fördelat på 8 sträckor, varav Vekkula är etappens längsta sträcka 20,30 km och körs två gånger på lördagen, innehåller två service en mitt på dagen och efter dagens sista sträcka. Söndagen och rallyts sista dag innehåller två sträckor som körs två gånger med kända Ruuhimäki som avslutande Power Stage kl 13,18 km.

2019 års rally vanns av Ott Tänak som då körde för Toyota Teamet 25,6 sekunder före Esapekka Lappi då i Citroén och nuvarande Toyotas Teamchef blev trea i Toyota Yaris. Fjolårets höstrally vanns av Toyotas Elfyn Evans 14,1 före Ott Tänak Hyundai trea var Craig Breen i Hyundai. Esapekka Lappi är tillbaka i år för Toyota teamet och Craig Breen för M-Sports Ford Puma i år.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter