Skip to content

WRC 2 växer

På tisdag publiceras startlistan till Rally Kroatien tredje deltävlingen i årets WRC2 som förväntas slå rekord i WRC2 deltagare.

Årets WRC2 klass ser ut att bli succé , förare som planerar att köra i klassen bara ökar. Senaste tillskottet i klassen är fjolårets silvermedaljör i WRC 3,Polacken Kajetan Kajetanowicz som planerar köra sju deltävlingar med start i Rally Kroatien 21-24 April . Ett rally som han vann 2021 i WRC3 klassen. I förra deltävlingen, Svenska Rallyt fanns 22 förare anmälda till klassen och det lär inte bli mindre anmälda till Kroatien. Vidare har Hyundai motorsport beslutat att anmäla två förare, Jari Huttunen och Fabrizio Zaldivar för sju deltävlingar med första start i Rally Portugal . New Zealändaren Hayden Paddon har aviserat start i klassen.
Sedan tidigare har Toksport anmält tre förare till klassen för hel säsong, Andreas Mikkelsen, Emil Lindholm och Nicolay Gryazin , Nicolay som inte kommer att få starta då FIA har beslutat att förbjuda deltagare från Ryssland och Belarus på grund av kriget i Ukraina om han kommer ersättas är ännu oklart . M-Sports Jari Huttunen har kontrakt för full säsong .

Inför året säsong är WRC2 indelad i tre klasser. Förare födda den 1 Januari 1992 eller senare anses automatiskt gå in i Juniorvärldsmästerskapet, förutsatt att de inte tidigare har vunnit WRC2 eller WRC3 eller nominerats för klassen teammästerskapen , Master Cup är ny för året och är för förare födda 1 Januari 1992 eller senare. Förare måste delta i minst 7 deltävlingar och de 6 bästa resultaten räknas för mästerskapspoäng.
Power Stage poäng tilldelas de tre bästa tiderna med poängskala 3,2,1
I klassens Teammästerskap måste teamen anmäla två förare. Teamen får delta i max sex deltävlingar i Europa där de fem bästa resultaten räknas i mästerskapspoäng. Teamen får också delta i ett rally utanför Europa och får då bonuspoäng.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter