Skip to content

WRC 2 växer

Foto.awphotomotorsport

På tisdag publiceras startlistan till Rally Kroatien tredje deltävlingen i årets WRC2 som förväntas slå rekord i WRC2 deltagare.

Årets WRC2 klass ser ut att bli succé , förare som planerar att köra i klassen bara ökar. Senaste tillskottet i klassen är fjolårets silvermedaljör i WRC 3,Polacken Kajetan Kajetanowicz som planerar köra sju deltävlingar med start i Rally Kroatien 21-24 April . Ett rally som han vann 2021 i WRC3 klassen. I förra deltävlingen, Svenska Rallyt fanns 22 förare anmälda till klassen och det lär inte bli mindre anmälda till Kroatien. Vidare har Hyundai motorsport beslutat att anmäla två förare, Jari Huttunen och Fabrizio Zaldivar för sju deltävlingar med första start i Rally Portugal . New Zealändaren Hayden Paddon har aviserat start i klassen.
Sedan tidigare har Toksport anmält tre förare till klassen för hel säsong, Andreas Mikkelsen, Emil Lindholm och Nicolay Gryazin , Nicolay som inte kommer att få starta då FIA har beslutat att förbjuda deltagare från Ryssland och Belarus på grund av kriget i Ukraina om han kommer ersättas är ännu oklart . M-Sports Jari Huttunen har kontrakt för full säsong .

Inför året säsong är WRC2 indelad i tre klasser. Förare födda den 1 Januari 1992 eller senare anses automatiskt gå in i Juniorvärldsmästerskapet, förutsatt att de inte tidigare har vunnit WRC2 eller WRC3 eller nominerats för klassen teammästerskapen , Master Cup är ny för året och är för förare födda 1 Januari 1992 eller senare. Förare måste delta i minst 7 deltävlingar och de 6 bästa resultaten räknas för mästerskapspoäng.
Power Stage poäng tilldelas de tre bästa tiderna med poängskala 3,2,1
I klassens Teammästerskap måste teamen anmäla två förare. Teamen får delta i max sex deltävlingar i Europa där de fem bästa resultaten räknas i mästerskapspoäng. Teamen får också delta i ett rally utanför Europa och får då bonuspoäng.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter