Skip to content

Sami Pajari satsar på en ny juniortitel.

Förra året blev han den första Finländare att vinna Junior championship. Satsar nu på en ny JWRC titel.

Han startade sin karriär så sent som 2019 och startade 2021 för första gången i JWRC som slutade med en totalseger. JWRC segern innebar endera en helt ny Ford Fiesta Rally 2 ett val som den 20 årige Pajari tackade nej till, utan valde istället Fem fria starter i WRC i en Ford Fiesta Rally 3. En bil som kommer att användas i årets junior WRC 3. Ett val som också slutade med en totalseger i första starten med Rally 3 Fiestan i Monte Carlos WRC3 klass . Finländaren planerar även några WRC2 inhopp under året och har förberett sig i klassen med start i hemmarallyt Auto Sorsa Riihimäki förra helgen och kunde hänga med i Emil Lindholms tempo. Om fjorton dagar är det premiär rally för WRC3J klassen i Svenska Rallyt med bland annat Pajari på startlinjen.

Årets Junior Championship saknar precis som ifjol en Svensk förare. Tom Kristensson var den senaste startande i klassen och tog hem mästerskapet 2020. P-G Andersson är den enda föraren som lyckats med bedriften att vinna mästerskapet två gånger 2004 och 2007. Sverige leder fortfarande medaljligan i Juniormästerskapet med 12 poäng, 1 poäng före Frankrike. Martin Prokop har tagit flest rallysegrar 9 segrar 1 före P-G Andersson.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter