Skip to content

Sami Pajari satsar på en ny juniortitel.

Förra året blev han den första Finländare att vinna Junior championship. Satsar nu på en ny JWRC titel.

Han startade sin karriär så sent som 2019 och startade 2021 för första gången i JWRC som slutade med en totalseger. JWRC segern innebar endera en helt ny Ford Fiesta Rally 2 ett val som den 20 årige Pajari tackade nej till, utan valde istället Fem fria starter i WRC i en Ford Fiesta Rally 3. En bil som kommer att användas i årets junior WRC 3. Ett val som också slutade med en totalseger i första starten med Rally 3 Fiestan i Monte Carlos WRC3 klass . Finländaren planerar även några WRC2 inhopp under året och har förberett sig i klassen med start i hemmarallyt Auto Sorsa Riihimäki förra helgen och kunde hänga med i Emil Lindholms tempo. Om fjorton dagar är det premiär rally för WRC3J klassen i Svenska Rallyt med bland annat Pajari på startlinjen.

Årets Junior Championship saknar precis som ifjol en Svensk förare. Tom Kristensson var den senaste startande i klassen och tog hem mästerskapet 2020. P-G Andersson är den enda föraren som lyckats med bedriften att vinna mästerskapet två gånger 2004 och 2007. Sverige leder fortfarande medaljligan i Juniormästerskapet med 12 poäng, 1 poäng före Frankrike. Martin Prokop har tagit flest rallysegrar 9 segrar 1 före P-G Andersson.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter