Skip to content

Oliver Solberg testar i Finland (Film)

Oliver Solberg förbereder sig för Svenska Rallyt testar i Finland

Inför 2022 har Fabriksteamen fått välja ett separat permanent testområde på tio kilometer, Testområdet är begränsat till en testdag per förare och Rally. Testområdet begränsar inte testning av utrustning som kan ske på annan plats.
Hyundai som har sin bas i Alzenau har valt Finland och en teststräcka ca 30 mil från Toyotas hemmabas Jyväskylä, Toyota har helt naturligt valt att stanna kvar i Finland med sin teststräcka. Oliver Solberg som var först ut bland Hyundai förarna att köra den permanenta teststräckan säger till Rallit.fi
-”Det här är en stor möjlighet för oss, Vi har aldrig haft en sådan här teststräcka förut,så det här är en fantastisk grej , Finland har världens bästa grus-snövägar. Detta är den perfekta platsen att testa i en mängd olika förhållanden. Problemet är bara att vi är i hjärtat av Toyota och skrattar”


Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter