Skip to content

Oliver Solberg testar i Finland (Film)

Oliver Solberg förbereder sig för Svenska Rallyt testar i Finland

Inför 2022 har Fabriksteamen fått välja ett separat permanent testområde på tio kilometer, Testområdet är begränsat till en testdag per förare och Rally. Testområdet begränsar inte testning av utrustning som kan ske på annan plats.
Hyundai som har sin bas i Alzenau har valt Finland och en teststräcka ca 30 mil från Toyotas hemmabas Jyväskylä, Toyota har helt naturligt valt att stanna kvar i Finland med sin teststräcka. Oliver Solberg som var först ut bland Hyundai förarna att köra den permanenta teststräckan säger till Rallit.fi
-”Det här är en stor möjlighet för oss, Vi har aldrig haft en sådan här teststräcka förut,så det här är en fantastisk grej , Finland har världens bästa grus-snövägar. Detta är den perfekta platsen att testa i en mängd olika förhållanden. Problemet är bara att vi är i hjärtat av Toyota och skrattar”


Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter