Skip to content

Hyundai redo för Monte Carlo i nya färger

Hyundai satsar på fler titlar i med nya Hyundai i20 Rally 1 hybrid. Solberg”-Jag är nervös”

Hyundai först ut att presentera nya Rally 1 bilen med de nya färgerna på bilen. Teamet kommer att ha fyra förare under säsongen däribland Oliver Solberg som säger så här om Rally 1 debuten i Monte Carlo rallyt nästa helg.
-”Det är en dröm som går i uppfyllelse för mig att för första gången gå med i ett fabriksteam. Jag är väldigt upphetsad, det är fantastiskt häftigt att börja den nya säsongen. Det faktum att bilarna är helt nya för alla gör mig lite nervös. Jag känner mig ganska förberedd och självsäker, men det är bara en fantastisk möjlighet att vara med i denna nya era från början. De här bilarna är grymma. De låter bättre än någonsin och är mycket snabba. Jag känner mig verkligen bra i Hyundai i20 N Rally7, och det är ganska roligt med den där extra kraften.  Det viktigaste för mig är att ha ett jämnt år. Det är en förtjänstkurva. Jag är fortfarande väldigt ung, så det är bra för mig att jobba med de andra förarna som har mycket erfarenhet. Jag är redo att ta ett steg uppåt.”
Hyundai som kommer att ha fyra förare under året i motsatts till tidigare säsonger då man anlitade olika förare. Thierry Neuville som tillhört teamet i åtta år och som inför året skrivit ett nytt tre års kontrakt med teamet liksom Ott Tänak kommer att köra årets alla 13 deltävlingar. Oliver Solberg kommer dela tredje bilen med Dani Sordo. Sordo som i tidigare uttalanden sagt att han kommer köra 4 deltävlingar av årets 13, vilket innebär att Solberg kommer att köra 9 deltävlingar.

Hyundai:s Motorsport Depute Team Director :
-”Vi har kommit till den tekniska utmaningen i WRC:s nya hybrid-era. Det lovar jag att det blir ett steg i det okända för varje team , men vi är övertygade om att vi har gjort det bästa möjliga med vår Hyundai i 20 N Rally 1. Huvudmålet har varit att kombinera förbränningsmotorn och plug in hybriden och få alla komponenter att fungera harmoniskt tillsammans i chassit. Vi har genomfört tester med bilen i olika scenarier i olika terränger för att samla in så mycket realtidsdata som möjligt. Genom vårt simuleringstest i oktober fick vi en representativ upplevelse av en riktig rallyhelg, och utifrån det har vi kunnat ytterligare finjustera bilen inför tävlingsdebuten. Bilens prestanda kommer först att bli känt när vi kommer ut på rallytävlingarna och möter våra konkurrenter.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter