Skip to content

Rally 1 Hybrid bilarna premiärvisas i Salzburg

Fabriksteamens bilar i FIA World Rally Championships banbrytande nya hybrid-era kommer att premiär visas i Österike den 15 Januari

För första gången kommer WRC:s nya generation Rally 1 bilar från de tre märkesteamen att vara tillsammans och visas i Salzburgs innovativa Hangar 7 Museum den 15 Januari. Teamen som har tävlat mot klockan i flera månader för att utveckla och testa hybridutmanaren, Rally 1 bilarna med plug in hybriddrift som är utformat kring ett uppgraderat chassi med säkerhetsceller, 100 procent fossilfritt bränsle och hållbara energileveranser är nyckeln till ett åtagande för en grönare framtid från FIA.där en 100 kW elmotor kopplad till ett 3,9 KWh-batteri kompletterar en tävlingsbeprövad 1,6 liters turboladdad bensinmotor. Paketet höjer toppeffekterna till mer än 500 hk samtidigt som de skadliga utsläppen minskas. Lanseringen i Salzburg äger rum endast fem dagar innan årets första Hybridrally o starten av 2022 års WRC säsong, Rally Monte Carlo 20-23 Januari. På grund av Covid-19 restriktioner kommer lanseringen ske digitalt på WRC+ och Facebook där både förarna och teamcheferna presenterar sitt concept och förväntningarna inför starten i Monte Carlo, nytt utseende med andra färger på bilarna och andra nyheter .

Du kommer även att kunna följa lanseringen på vår sida och vår facebook.

Rally 1 Hyundai i20
Rally 1 Toyota Yaris
Rally 1 Ford Puma

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter