Skip to content

Rally 1 Hybrid bilarna premiärvisas i Salzburg

Fabriksteamens bilar i FIA World Rally Championships banbrytande nya hybrid-era kommer att premiär visas i Österike den 15 Januari

För första gången kommer WRC:s nya generation Rally 1 bilar från de tre märkesteamen att vara tillsammans och visas i Salzburgs innovativa Hangar 7 Museum den 15 Januari. Teamen som har tävlat mot klockan i flera månader för att utveckla och testa hybridutmanaren, Rally 1 bilarna med plug in hybriddrift som är utformat kring ett uppgraderat chassi med säkerhetsceller, 100 procent fossilfritt bränsle och hållbara energileveranser är nyckeln till ett åtagande för en grönare framtid från FIA.där en 100 kW elmotor kopplad till ett 3,9 KWh-batteri kompletterar en tävlingsbeprövad 1,6 liters turboladdad bensinmotor. Paketet höjer toppeffekterna till mer än 500 hk samtidigt som de skadliga utsläppen minskas. Lanseringen i Salzburg äger rum endast fem dagar innan årets första Hybridrally o starten av 2022 års WRC säsong, Rally Monte Carlo 20-23 Januari. På grund av Covid-19 restriktioner kommer lanseringen ske digitalt på WRC+ och Facebook där både förarna och teamcheferna presenterar sitt concept och förväntningarna inför starten i Monte Carlo, nytt utseende med andra färger på bilarna och andra nyheter .

Du kommer även att kunna följa lanseringen på vår sida och vår facebook.

Rally 1 Hyundai i20
Rally 1 Toyota Yaris
Rally 1 Ford Puma

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter