Skip to content

ERC kalendern 2022 presenterad

Från och med nästa år tar WRC över som promotor för ERC. 8 deltävlingar.

Nästa års ERC består av välkända rallyn för ERC publiken. Portugal börjar med två deltävlingar Rally Serras De Fafe i mitten av mars och följs av Azores Rally, Rally Islas Canarias som i år var finaltävling och kördes i oktober flyttas fram till May, Rally Latvia och Rally Di Roma Capitale blir rena sommarrallyt och körs i July. Total har man nu klart med sju arrangörer fyra grus och tre asfaltsrally . Final arrangör för 2022 är inte klar ännu. WRC promotors Jona Siebel säger efter att kalendern beslutades på dagens World Motor Sport Council i Paris:
-”Det här är en stark kalender med rallyn som är populära för de aktiva men även för fansen . Vi kommer att ta oss tid att överväga kalendern för kommande år, men det är ingen hemlighet att vi vill ha en varierande fixtur som blandar nya rallyn med långvariga och omtyckta rundor. Förutom ett viktigt mästerskap i sig ser vi ERC som en WRC talangsökare. Vi vill att de två serierna ska passa som en hand i handske och vi kommer förenkla vägen för deltagare att gå från den ena till den andra” Avslutar Jona Siebel.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter