Skip to content

ERC kalendern 2022 presenterad

Från och med nästa år tar WRC över som promotor för ERC. 8 deltävlingar.

Nästa års ERC består av välkända rallyn för ERC publiken. Portugal börjar med två deltävlingar Rally Serras De Fafe i mitten av mars och följs av Azores Rally, Rally Islas Canarias som i år var finaltävling och kördes i oktober flyttas fram till May, Rally Latvia och Rally Di Roma Capitale blir rena sommarrallyt och körs i July. Total har man nu klart med sju arrangörer fyra grus och tre asfaltsrally . Final arrangör för 2022 är inte klar ännu. WRC promotors Jona Siebel säger efter att kalendern beslutades på dagens World Motor Sport Council i Paris:
-”Det här är en stark kalender med rallyn som är populära för de aktiva men även för fansen . Vi kommer att ta oss tid att överväga kalendern för kommande år, men det är ingen hemlighet att vi vill ha en varierande fixtur som blandar nya rallyn med långvariga och omtyckta rundor. Förutom ett viktigt mästerskap i sig ser vi ERC som en WRC talangsökare. Vi vill att de två serierna ska passa som en hand i handske och vi kommer förenkla vägen för deltagare att gå från den ena till den andra” Avslutar Jona Siebel.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter