Skip to content

ERC kalendern 2022 presenterad

Från och med nästa år tar WRC över som promotor för ERC. 8 deltävlingar.

Nästa års ERC består av välkända rallyn för ERC publiken. Portugal börjar med två deltävlingar Rally Serras De Fafe i mitten av mars och följs av Azores Rally, Rally Islas Canarias som i år var finaltävling och kördes i oktober flyttas fram till May, Rally Latvia och Rally Di Roma Capitale blir rena sommarrallyt och körs i July. Total har man nu klart med sju arrangörer fyra grus och tre asfaltsrally . Final arrangör för 2022 är inte klar ännu. WRC promotors Jona Siebel säger efter att kalendern beslutades på dagens World Motor Sport Council i Paris:
-”Det här är en stark kalender med rallyn som är populära för de aktiva men även för fansen . Vi kommer att ta oss tid att överväga kalendern för kommande år, men det är ingen hemlighet att vi vill ha en varierande fixtur som blandar nya rallyn med långvariga och omtyckta rundor. Förutom ett viktigt mästerskap i sig ser vi ERC som en WRC talangsökare. Vi vill att de två serierna ska passa som en hand i handske och vi kommer förenkla vägen för deltagare att gå från den ena till den andra” Avslutar Jona Siebel.

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter