Skip to content

Sebastien Ogier avslutade sin karriär med VM titel

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Sebastien Ogier och Julien Ingrassia tog sin åttonde VM titel . I sin allra sista VM rally start tillsammans.

Fransmannen Sebastien Ogier startade sin WRC karriär redan 2009 och har sedan dess tagit 8 VM titlar,53 sgerar och 632 sträcksegrar för tre olika fabriksteam, Volkswagen, M-Sport och nu Toyota Gazzo Racing. Under alla sina VM starter har han haft Julien Ingrassia som kartläsare. Årets WRC har han haft en kamp om VM ledningen med sin team kamrat Elfyn Evans och inför helgens final skiljde det 17 poäng mellan de båda Toyota förarna, Och det skulle bli en intensiv kamp mellan dom båda i Monza finalen. man skiftades om att ta ledningen under hela rallyt ena stunden var Ogier nästa Evans och det skiljde som mest bara 5,2 sekunder fram till näst sista sträckan då Evans tappade 16,8 sekunder och Ogier kunde därmed gå med en ledning på 7,6 sekunder inför sista sträckan Power Stage Serraglio 2 14,62 km och ta hem både segern och VM titeln. Monza blir också den sista säsongen som fabriksförare för Ogier som bara kommer att göra inhopp i ett antal tävlingar under 2022 som han själv kommer välja fortfarande för Toyota men med ny kartläsare då Julien Ingrassia efter 19 år tillsammans med Sebastien avslutar sin kartläsarkarriär på VM nivå.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter