Skip to content

Sebastien Ogier avslutade sin karriär med VM titel

Sebastien Ogier och Julien Ingrassia tog sin åttonde VM titel . I sin allra sista VM rally start tillsammans.

Fransmannen Sebastien Ogier startade sin WRC karriär redan 2009 och har sedan dess tagit 8 VM titlar,53 sgerar och 632 sträcksegrar för tre olika fabriksteam, Volkswagen, M-Sport och nu Toyota Gazzo Racing. Under alla sina VM starter har han haft Julien Ingrassia som kartläsare. Årets WRC har han haft en kamp om VM ledningen med sin team kamrat Elfyn Evans och inför helgens final skiljde det 17 poäng mellan de båda Toyota förarna, Och det skulle bli en intensiv kamp mellan dom båda i Monza finalen. man skiftades om att ta ledningen under hela rallyt ena stunden var Ogier nästa Evans och det skiljde som mest bara 5,2 sekunder fram till näst sista sträckan då Evans tappade 16,8 sekunder och Ogier kunde därmed gå med en ledning på 7,6 sekunder inför sista sträckan Power Stage Serraglio 2 14,62 km och ta hem både segern och VM titeln. Monza blir också den sista säsongen som fabriksförare för Ogier som bara kommer att göra inhopp i ett antal tävlingar under 2022 som han själv kommer välja fortfarande för Toyota men med ny kartläsare då Julien Ingrassia efter 19 år tillsammans med Sebastien avslutar sin kartläsarkarriär på VM nivå.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter