Skip to content

Elfyn Evans i Monza topp

Elfyn Evans tappa ledningen på lördagens första sträcka men tog tillbaka på rallyts längsta sträcka . Oliver Solberg stabil femma

Elfyn Evans och Sebastien Ogier är i topp efter Rally Monza nionde sträcka . Evans tappade ledningen på dagens första sträcka San Fermo 1 14,80 km men tog tillbaka ledningen redan på nästa sträcka SS9 rallyts längsta sträcka Selvino 24,93 km och leder igen med 2,3 sekunder före Ogier. Thierry Neuville som inför SS9 var på en tredje plats tappade platsen till Dani Sordo efter att kört in i vägräcke 0,5 km in på sträckan Selvino och är nu på en fjärde plats 17,7 före Oliver Solberg på femte plats 18,7 sekunder före Takamoto Katsuta . Greensmith med Jonas Andersson som kartläsare är bäste M-Sportförare på en sjunde plats. Teemu Suninen åtta och Kalle Rovanperä fortsätter tappa och är nia över två minuter efter sina teamkamrater Evans o Ogier . Efter att Marco Bulacia körde av på dagens första sträcka efter haft ledningen i WRC 2 kunde finländaren Jari Huttunen för första gången i M-Sport Fiesta ta över ledningen hela 1,14,9 före Andreas Mikkelsen som tappade över två minuter igår efter en punktering. I WRC 3 är Yohan Rossel i ledningen inför dagens återstående 4 sträckor 8,2 före nya tvåan Crugnola . Kajetan Kajetanowicz tappade över 10 sekunder på SS9 Selvino 1 och är nu trea.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter