Skip to content

Elfyn Evans i Monza topp

Elfyn Evans tappa ledningen på lördagens första sträcka men tog tillbaka på rallyts längsta sträcka . Oliver Solberg stabil femma

Elfyn Evans och Sebastien Ogier är i topp efter Rally Monza nionde sträcka . Evans tappade ledningen på dagens första sträcka San Fermo 1 14,80 km men tog tillbaka ledningen redan på nästa sträcka SS9 rallyts längsta sträcka Selvino 24,93 km och leder igen med 2,3 sekunder före Ogier. Thierry Neuville som inför SS9 var på en tredje plats tappade platsen till Dani Sordo efter att kört in i vägräcke 0,5 km in på sträckan Selvino och är nu på en fjärde plats 17,7 före Oliver Solberg på femte plats 18,7 sekunder före Takamoto Katsuta . Greensmith med Jonas Andersson som kartläsare är bäste M-Sportförare på en sjunde plats. Teemu Suninen åtta och Kalle Rovanperä fortsätter tappa och är nia över två minuter efter sina teamkamrater Evans o Ogier . Efter att Marco Bulacia körde av på dagens första sträcka efter haft ledningen i WRC 2 kunde finländaren Jari Huttunen för första gången i M-Sport Fiesta ta över ledningen hela 1,14,9 före Andreas Mikkelsen som tappade över två minuter igår efter en punktering. I WRC 3 är Yohan Rossel i ledningen inför dagens återstående 4 sträckor 8,2 före nya tvåan Crugnola . Kajetan Kajetanowicz tappade över 10 sekunder på SS9 Selvino 1 och är nu trea.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter