Skip to content

85 anmälda till WRC finalen i Monza

10 WRC förare där Ott Tänak saknas för första gången sedan 2019 . Teemu Suninen i WRC Hyundai, Huttunen i WRC2 för M-sport

Finländaren Teemu Suninen ersätter Ott Tänak i Hyundai teamet. Tänak som tvingats avstå årets WRC final i Monza på grund av familjeskäl. Teemu lämnade M-Sport under hösten, gjorde sin debut för Hyundai i RACC rallyt då i WRC 2 klassen, får alltså redan kliva upp i WRC klassen tillsammans med Thierry Neuville, Dani Sordo och Oliver Solberg, som nu har Gus Greensmiths tidigare kartläsare Elliot Edmondsson i högerstolen . I Toyota teamet är det inga förändringar Sebastien Ogier, Elfyn Evans och Kalle Rovanperä och Takamoto Katsuta som nu har Aaron Johnston som co-driver. För M-sport blir det Gus Greensmith som ännu inte tillkännagett vilken som blir hans kartläsare inför Monza, Chris Pattersson som varit kartläsare under hösten för engelsmannen hoppade ju av efter RACC rallyt. Adrien Fourmaux gör ännu en start i WRC klassen för teamet tillsammans med nya kartläsaren Alexandre Coria. Andreas Mikkelsen som redan är klar WRC2 Champion kommer till start tillsammans med nya kartläsaren Phil Hall . Mikkelsen som tillsammans med Marco Bulacia kör för Toksport WRT som har chans till sitt andra raka teammästerskap i klassen. Övriga till start i klassen är Nikolay Gryazin ,Enrico Brazzoli för Movisport, Georg Linnamäe för Alm Motorsport. Jari Huttunen som avslutade sitt långvariga samarbete med Hyundai kommer till start för M-Sport i klassen. Av de 22 anmälda i WRC 3 klassen är 14 hemmaförare där, det kommer bli en kamp om 2021 WRC titel mellan polacken Kajetanowicz och fransmannen Yohan Rossel som båda har 127 poäng inför Monza men som kan komma att ändras på, då Rossel har överklagat sin uteslutning från Acropolisrally till FIA och ärendet kommer att tas upp den 12 November och kan komma innebära om Rossel får rätt att han får ytterligare 25 poäng.

ACI Rally Monza startar med shakedown kl 18.00 den 18 Oktober och avslutas på söndagen den 21 Oktober. Entry list och tidtabell är publicerade på vår sida.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter