Skip to content

Power Stage förändring för WRC 2

FIA förändrar Power Stage poängen för WRC 2 på grund av TV sändningarna

Systemet med bonuspoäng på power stage sträckan för WRC 2 klassen förändras inför nästa år. Från och med 2022 kommer de tre snabbaste förarna att få poäng på en skala 3,2,1. . Det beror på att förare som valts ut för tv livesändning från Power Stage sträckan inte är på lika villkor för de som som startar utanför sändningen och senare i startfältet. Man anser att den nuvarande poängskalan 5-1 poäng skapar för stora skillnader för den som kämpar om totalledning i WRC2 och att man inte konkurrerar under samma förhållanden.

Östberg har plockat flest PW poäng under 23 totalt, Andreas Mikkelsen som är klar segrare i WRC 2 2021 har 23 PW poäng . Trea öe Bulacia med 21 poäng. Mads Östberg som inte kommer att köra om WRC2 poäng i Rally Monza sista deltävlingen i WRC , då han startat sina 7 starter i klassen. Trots att han är klar WRC 2 champion kommer Andreas Mikkelsen att starta i Monza och har därmed chansen att pocka PW stage poäng.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter