Skip to content

Mikkelsen på väg mot sin andra championship titel 2021

Andreas Mikkelsen säkrade WRC 2 championtiteln förra helgen. Nu har han chans till ERC titeln 2021 i Ungern

I helgens Rally Hungary i Ungern kan Andreas Mikkelsen säkra sin andra championtitel för året. Mikkelsen säkrade WRC2 titel i förra helgens RACC rally efter att konkurrenten till titeln Mads Östberg blev utan poäng. Nu kan norrmannen Mikkelsen säkra ERC titeln i helgens näst sista ERC deltävling. Mikkelsen med 176 poäng ,71 poäng före Polacken Miko Marczyk båda i Skoda Fabia Rally Evo. Om Mikkelsen vinner helgens ungerska rally så kan han säkra titeln. Spanjoren Efren Llarena är på en tredje plats 103 bara 3 poäng efter Marcsyk inför helgens rally. I ERC Junior är Ken Torn överlägsen med tre raka segrar och är 93 poäng före Oscar Solbergsom inte kommer till start i Ungern, Jon Armstrong är på en tredje plats på 39 poäng och JWRC tvåan kommer ej heller till start. desto jämnare är det i ERC 2 där det skiljer 67 poäng mellan ettan Javier Pardo 159 poäng och fyran Dariusz Poloriski med 92 poäng. I ERC3 Junior är det en kamp mellan Jean Baptiste Franceschi 115 poäng och Finske Juniorvärldsmästaren Sami Pajari på 114 . Franceschi leder även ERC3 tre poäng före Josep Bassas på 170 poäng. Pajari trea med 93 poäng.

ERC rally Rally Hungary med centralort Nyiregyhäza startar imorgon fredag 22 oktober med QS sträcka mitt på dagen och sen en kvällsträcka. Lördagen innehåller sex sträckor på 100,78 kilometer. Rallyt avslutas på lördagen med 7 sträckor på totalt 78.83 kilometer. 57 förare är anmälda .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter