Skip to content

Mikkelsen på väg mot sin andra championship titel 2021

Andreas Mikkelsen/Elliot Edmondsson - Photo Rui Reis / DPPI

Andreas Mikkelsen säkrade WRC 2 championtiteln förra helgen. Nu har han chans till ERC titeln 2021 i Ungern

I helgens Rally Hungary i Ungern kan Andreas Mikkelsen säkra sin andra championtitel för året. Mikkelsen säkrade WRC2 titel i förra helgens RACC rally efter att konkurrenten till titeln Mads Östberg blev utan poäng. Nu kan norrmannen Mikkelsen säkra ERC titeln i helgens näst sista ERC deltävling. Mikkelsen med 176 poäng ,71 poäng före Polacken Miko Marczyk båda i Skoda Fabia Rally Evo. Om Mikkelsen vinner helgens ungerska rally så kan han säkra titeln. Spanjoren Efren Llarena är på en tredje plats 103 bara 3 poäng efter Marcsyk inför helgens rally. I ERC Junior är Ken Torn överlägsen med tre raka segrar och är 93 poäng före Oscar Solbergsom inte kommer till start i Ungern, Jon Armstrong är på en tredje plats på 39 poäng och JWRC tvåan kommer ej heller till start. desto jämnare är det i ERC 2 där det skiljer 67 poäng mellan ettan Javier Pardo 159 poäng och fyran Dariusz Poloriski med 92 poäng. I ERC3 Junior är det en kamp mellan Jean Baptiste Franceschi 115 poäng och Finske Juniorvärldsmästaren Sami Pajari på 114 . Franceschi leder även ERC3 tre poäng före Josep Bassas på 170 poäng. Pajari trea med 93 poäng.

ERC rally Rally Hungary med centralort Nyiregyhäza startar imorgon fredag 22 oktober med QS sträcka mitt på dagen och sen en kvällsträcka. Lördagen innehåller sex sträckor på 100,78 kilometer. Rallyt avslutas på lördagen med 7 sträckor på totalt 78.83 kilometer. 57 förare är anmälda .

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter