Skip to content

0,7 sekunder inför morgondagens etapp

Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Neuville övertog ledningen i RACC rallyt på dagens näst sista och utökade den på sista sträckan, Leder nu med 0,7 sekunder inför morgondagens etapp . Solberg på poängplats

Toyotas Elfyn Evans tog ledning redan på första sträckan med 5,1 sekunder till Hyundais Neuville . Inför SS5 var differensen 7,6 till Evans fördel . Men efter ett litet misstag av Evans på SS5 dagens längsta sträcka La Granadella 21,80 km kunde Neuville överta ledningen med 0,3 sekunder inför dagens sista sträcka på 14,21 km. En ledning som Hyundais Belgare kunde utöka med 0,4 på sista sträckan. Så inför morgondagens skiljer det 0,7 mellan de båda. Sebastien Ogier trea 19,4 efter Evans. Hemmaföraren Dani Sordo på en fjärde plats 5,4 upp till Ogier. Femma är Kalle Rovanperä 38,0 efter Evans. M-Sports Adrien Fourmaux sexa 18,7 före teamkamraten Greensmith på en sjunde plats. Oliver Solberg i Hyundai WRC är på sista poängplats inför morgondagen 34,9 före team kamraten i Hyundai N teamet Nil Solans som fått göra inhopp för skadade Pierre Louis Loubet . Takamoto Katsuta fick bryta dagen redan på andra sträckan efter kört in ett vägräcke , Toyota Yarisens skador måste besiktas innan man kan säga att det blir omstart för Katsuta imorgon. Ott Tänak körde av på SS4 och skadade bakre hjulupphängning men kommer förmodligen till omstart imorgon. Frans mannen Eric Camilli leder WRC 2 klassen efter att Mads Östberg fått punktering på SS4 och som har bromsproblem på sin Citroen C3 R2. Teemu Suninen som gör sin första start i Hyundai kunde överta andra platsen på sista sträckan från fransmannen Erik Cais som tappade 3,9 på sträckan. Inför sista sträckan leder Emil Lindholm WRC 3 klassen och Jon Armstrong i JWRC klassen.

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter