Skip to content

0,7 sekunder inför morgondagens etapp

Neuville övertog ledningen i RACC rallyt på dagens näst sista och utökade den på sista sträckan, Leder nu med 0,7 sekunder inför morgondagens etapp . Solberg på poängplats

Toyotas Elfyn Evans tog ledning redan på första sträckan med 5,1 sekunder till Hyundais Neuville . Inför SS5 var differensen 7,6 till Evans fördel . Men efter ett litet misstag av Evans på SS5 dagens längsta sträcka La Granadella 21,80 km kunde Neuville överta ledningen med 0,3 sekunder inför dagens sista sträcka på 14,21 km. En ledning som Hyundais Belgare kunde utöka med 0,4 på sista sträckan. Så inför morgondagens skiljer det 0,7 mellan de båda. Sebastien Ogier trea 19,4 efter Evans. Hemmaföraren Dani Sordo på en fjärde plats 5,4 upp till Ogier. Femma är Kalle Rovanperä 38,0 efter Evans. M-Sports Adrien Fourmaux sexa 18,7 före teamkamraten Greensmith på en sjunde plats. Oliver Solberg i Hyundai WRC är på sista poängplats inför morgondagen 34,9 före team kamraten i Hyundai N teamet Nil Solans som fått göra inhopp för skadade Pierre Louis Loubet . Takamoto Katsuta fick bryta dagen redan på andra sträckan efter kört in ett vägräcke , Toyota Yarisens skador måste besiktas innan man kan säga att det blir omstart för Katsuta imorgon. Ott Tänak körde av på SS4 och skadade bakre hjulupphängning men kommer förmodligen till omstart imorgon. Frans mannen Eric Camilli leder WRC 2 klassen efter att Mads Östberg fått punktering på SS4 och som har bromsproblem på sin Citroen C3 R2. Teemu Suninen som gör sin första start i Hyundai kunde överta andra platsen på sista sträckan från fransmannen Erik Cais som tappade 3,9 på sträckan. Inför sista sträckan leder Emil Lindholm WRC 3 klassen och Jon Armstrong i JWRC klassen.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter