Skip to content

Kalender med 13 WRC tävlingar presenteras om tio dagar

Rally Finland skrev 2 års kontrakt med WRC promotorn i samband med helgens rally i Finland, Nu saknas det 3 länder i WRC kalendern som utökas från 12 till 13 nästa år.

Monte Carlo Rallyt med nya huvudorten Monaco inleder 2022 års säsong och premiär rallyt med Rally Hybrid bilarna 21-24 Januari . Svenska Rallyt är det andra rallyt som fått fastställt datum 24-27 Februari även Svenska har helt ny ort då man för första gången i historien flyttar från Värmland till Västerbotten och resident staden Umeå. Rally Finland kördes för första gången i oktober, skrev nytt kontrakt i helgen för 2022 och 2023 kommer troligen att återgå till månadsskiftet Juli-Augusti . Övriga som är klara i WRC kalendern för 2022 men ännu inte fått datum fastställt är Portugal, Italien ,Kenya ,Japan ,Spanien, Estland och Grekland. Det fattas tre länder till en komplett kalender med 13 deltävlingar. Kandidater som är mest aktuella till de övriga platserna är enligt uppgifter Mexico, Irland och New Zealand. Av de nya länderna som varit med i årets kalender, Rally Kroatien , Ypres Rally och Monza är Kroatien kanske den mest aktuella att komma med i 2022 kalender, Ypres Rally har meddelat att man kör ERC nästa år. Rally Monza som i två år i rad fått hoppa in som finalrally är ett osäkert men kan mycket väl hamn som ordinarie nästa år.
Yves Matton FIA:s rallydirektör säger till worldrally.se
-” Vår målsättning med 50% Europiska och 50% icke Europiska länder kommer inte att vara möjligt , men är fortfarande vårt mål, men kommer nog inte vara möjlig kanske 2023 men definitivt 2024.
Den kompletta kalendern för 2022 presenteras i samband med World Motor Sport Council möte den 15 Oktober.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter