Skip to content

Lappi går till nattvila med en fjärde plats

Esapekka Lappi var 1,6 sekund efter sträckvinnaren på kvällsträckan Elfyn Evans. Lappi går till nattvila 6,8 efter rally ledaren Craig Breen.

Craig Breen övertog ledningen från teamkamraten Ott Tänak på rallyts sista fredags sträcka mörkersträckan Oittila 19,75 km. Breen leder med endast 2,8 sekunder före teamkamraten Tänak, Elfyn Evans som tog en sträckseger på mörkersträckan är 6,1 efter. På en imponerande fjärde plats Esapekka Lappi som hjälp av Toyota Teamet kunde komma till start i hemmarallyt i en Yaris WRC. Esapekka gör sin första WRC start för året 2017 var han fabriksförare för Toyota teamet och tog en seger i rallyt. Rovanperä på en femte plats 7,9 efter. Thierry Neuville gillade inte kvällsträckan och tappade dryga 10 sekunder är på en sjätte plats. Sebastien Ogier sjua och har nog gjort lite taktik inför morgondagen nu slipper han gå ut först vilket Takamoto för göra som är åtta efter rallyts första dag. I WRC 2 klassen var Mads Östberg i ledningen inför sista sträckan men fick tekniska problem på sträckan och tappade 10 sekunder till Teemu Suninen som därmed övertog ledningen inför morgondagen. Trea är Nikolay Gryazin 13,7 efter Suninen. Oliver Solberg på en fjärde plats drygt 30 sekunder efter. Tom Kristensson i M-Sports Fiesta R5 fick bryta redan på ss 2 en hård landning efter ett hopp med trasig styrning och radioator satt stopp för dagen men kommer till omstart imorgon. Finländaren och som nyligen blev Finsk mästare Emil Lindholm leder WRC 3 17,1 före landsmannen Mikko Heikkilä.

Finska Rallyt fortsätter imorgon med 9 sträckor och avslutas med en SSS Harju i mörker, Morgondagens etapp är 422,21 km varav 151,95 SS.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter