Skip to content

Lappi går till nattvila med en fjärde plats

// Worldwide Copyright: McKlein

Esapekka Lappi var 1,6 sekund efter sträckvinnaren på kvällsträckan Elfyn Evans. Lappi går till nattvila 6,8 efter rally ledaren Craig Breen.

Craig Breen övertog ledningen från teamkamraten Ott Tänak på rallyts sista fredags sträcka mörkersträckan Oittila 19,75 km. Breen leder med endast 2,8 sekunder före teamkamraten Tänak, Elfyn Evans som tog en sträckseger på mörkersträckan är 6,1 efter. På en imponerande fjärde plats Esapekka Lappi som hjälp av Toyota Teamet kunde komma till start i hemmarallyt i en Yaris WRC. Esapekka gör sin första WRC start för året 2017 var han fabriksförare för Toyota teamet och tog en seger i rallyt. Rovanperä på en femte plats 7,9 efter. Thierry Neuville gillade inte kvällsträckan och tappade dryga 10 sekunder är på en sjätte plats. Sebastien Ogier sjua och har nog gjort lite taktik inför morgondagen nu slipper han gå ut först vilket Takamoto för göra som är åtta efter rallyts första dag. I WRC 2 klassen var Mads Östberg i ledningen inför sista sträckan men fick tekniska problem på sträckan och tappade 10 sekunder till Teemu Suninen som därmed övertog ledningen inför morgondagen. Trea är Nikolay Gryazin 13,7 efter Suninen. Oliver Solberg på en fjärde plats drygt 30 sekunder efter. Tom Kristensson i M-Sports Fiesta R5 fick bryta redan på ss 2 en hård landning efter ett hopp med trasig styrning och radioator satt stopp för dagen men kommer till omstart imorgon. Finländaren och som nyligen blev Finsk mästare Emil Lindholm leder WRC 3 17,1 före landsmannen Mikko Heikkilä.

Finska Rallyt fortsätter imorgon med 9 sträckor och avslutas med en SSS Harju i mörker, Morgondagens etapp är 422,21 km varav 151,95 SS.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter