Skip to content

Solberg tog sträckseger

Oliver Solberg / Aaron Johnston tog en sträckseger på SS8 Photographer: Jordi Rierola Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Oliver Solberg tog en sträckseger efter omstarten. Det skiljde 3,8 sekunder inför dagens etapp nu leder Kalle Rovanperä med 16,8 sekunder

Oliver Solberg fick ju bryta gårdagens etapp efter stötdämpare problem och gjorde omstart på dagens etapp. Två sträckor på vardera drygt 24 kilometer har körts . Solberg tog en andra plats på dagens första sträcka 11,4 sekunder efter Mikkelsen. Dagens andra sträcka Gravia 24,81 km tog Oliver en sträckseger 9,3 sekunder före Bulacia. Mikkelsen leder fortfarande WRC2 11,0 före Bulacia, Trean Gryazin över två minuter efter Mikkelsen. Solberg som enligt superrallyreglerna får ett tidstillägg på fem minuter för varje sträcka man inte startat har drygt 29 minuter upp till täten.
Inför dagens etapp var flygande finländaren Kalle Rovanperä i ledningen med 3,7 sekunder före Hyundais Ott Tänak och 3,9 före team kamraten Ogier. Efter två raka sträcksegrar är nu skillnaden 16,8 sekunder till Finländarens fördel och dryga halvminuten till trean efter 8 körda sträckor Sebastien Ogier. I WRC 3 är Chris Ingram fortfarande i ledningen 7,5 före Yohan Rossel som dagens första sträcka övertog andra platsen från Kajetanowicz som nu är trea 16,9 efter Ingram

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter