Skip to content

Solberg tog sträckseger

Oliver Solberg tog en sträckseger efter omstarten. Det skiljde 3,8 sekunder inför dagens etapp nu leder Kalle Rovanperä med 16,8 sekunder

Oliver Solberg fick ju bryta gårdagens etapp efter stötdämpare problem och gjorde omstart på dagens etapp. Två sträckor på vardera drygt 24 kilometer har körts . Solberg tog en andra plats på dagens första sträcka 11,4 sekunder efter Mikkelsen. Dagens andra sträcka Gravia 24,81 km tog Oliver en sträckseger 9,3 sekunder före Bulacia. Mikkelsen leder fortfarande WRC2 11,0 före Bulacia, Trean Gryazin över två minuter efter Mikkelsen. Solberg som enligt superrallyreglerna får ett tidstillägg på fem minuter för varje sträcka man inte startat har drygt 29 minuter upp till täten.
Inför dagens etapp var flygande finländaren Kalle Rovanperä i ledningen med 3,7 sekunder före Hyundais Ott Tänak och 3,9 före team kamraten Ogier. Efter två raka sträcksegrar är nu skillnaden 16,8 sekunder till Finländarens fördel och dryga halvminuten till trean efter 8 körda sträckor Sebastien Ogier. I WRC 3 är Chris Ingram fortfarande i ledningen 7,5 före Yohan Rossel som dagens första sträcka övertog andra platsen från Kajetanowicz som nu är trea 16,9 efter Ingram

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter