Skip to content

Jonas Åkesson SM segrare i Snapphanerallyt

Åkesson tog sin första SM seger för året, SM ledaren P-G Andersson hade både kartläsarbekymmer och ”stubb”besvär.

SM ledaren P-G Anderssons bekymmer började redan i torsdags då kartläsaren Anders Fredriksson meddelade att han blivit sjuk, P-G skaffade fram en ny kartläsare snabbt John Stigh. Paret tog hand om ledningen på första sträckan och kunde behålla den ända fram till SS4 då en stubbe precis vid vägkanten förstörde styrningen för P-G och John som fick bryta rallyt. Jonas Åkesson tillsammans med Martin Holmdahl övertog ledningen som man sedan aldrig släppte till jagande Mattias Adielsson som ännu en gång slutade tvåa 4,2 efter Åkesson Christoffer Haglund slutade trea 24,6 efter . Jari Liiten gjorde sin första SM start i Snapphanerallyt och vann före SM ledaren i Nationella 4WD klassen Joachim Carlström . Calle Carlberg tog sin andra SM seger i Internationella 2 WD klassen 38 sekunder före Albin Nordh. Patrik Flodin /Göran Bergsten med två raka segrar i sin Volvo 940 fick motorproblem och fick bryta nationella 2 WD klassen på sista sträckan efter varit i ledningen hela rallyt. Det öppnade för en kamp mellan Emil Karlsson och Viktor Karlsson där Emil drog det längsta strået och kunde vinna med minsta möjliga marginal 0,4 sekunder.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter