Skip to content

Jonas Åkesson SM segrare i Snapphanerallyt

Jona Åkesson/Martin Holmdahl Totalsegrare i Snapphanerallyt. Bild: Team Nybe

Åkesson tog sin första SM seger för året, SM ledaren P-G Andersson hade både kartläsarbekymmer och ”stubb”besvär.

SM ledaren P-G Anderssons bekymmer började redan i torsdags då kartläsaren Anders Fredriksson meddelade att han blivit sjuk, P-G skaffade fram en ny kartläsare snabbt John Stigh. Paret tog hand om ledningen på första sträckan och kunde behålla den ända fram till SS4 då en stubbe precis vid vägkanten förstörde styrningen för P-G och John som fick bryta rallyt. Jonas Åkesson tillsammans med Martin Holmdahl övertog ledningen som man sedan aldrig släppte till jagande Mattias Adielsson som ännu en gång slutade tvåa 4,2 efter Åkesson Christoffer Haglund slutade trea 24,6 efter . Jari Liiten gjorde sin första SM start i Snapphanerallyt och vann före SM ledaren i Nationella 4WD klassen Joachim Carlström . Calle Carlberg tog sin andra SM seger i Internationella 2 WD klassen 38 sekunder före Albin Nordh. Patrik Flodin /Göran Bergsten med två raka segrar i sin Volvo 940 fick motorproblem och fick bryta nationella 2 WD klassen på sista sträckan efter varit i ledningen hela rallyt. Det öppnade för en kamp mellan Emil Karlsson och Viktor Karlsson där Emil drog det längsta strået och kunde vinna med minsta möjliga marginal 0,4 sekunder.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter