Skip to content

MRF Tyres fortsätter sitt samarbete med Hyundai

Dani Sordo startar i ERC deltävlingen Azorernas Rally 16-18 september. Blir den tredje Hyundai föraren i utvecklingssamarbetet med MRF Tyres .

Den indiska däcktillverkaren MRF Tyres , har tecknat ett samarbetsavtal med Hyundai Customer Racing. Man kommer att ha en rotationslista där förare kontrakterade med Hyundai Customer Racing kommer att delta i ERC deltävlingar. Craig Breen var den första som tävlade för däcktillverkaren under fjolåret och startade även årets ERC säsong. Jari Huttunen körde i det Tjeckiska Barum Rally och nu kommer Dani Sordo i det portugiska Azorernas Rally 16-18 september i Hyundai i20 R5. Sordos senaste start i ERC var i Barum Rally 2018 där han blev trea. Spanjoren som startar i helgens Grekiska WRC rally Acropolisrally som tredje förare i Hyundai .

MRF Tyres målsättning är med hjälp av olika Hyundai förare, samla in så mycket data om däcket, för att om några år kunna presentera ett Rallydäck. Förutom WRC förare som Breen och Sordo har man anlitat Paolo Andreucci, Simone Campedelli, Tamar Molinaro och Emil Lindholm under året för däckutvecklingen av ett rallydäck.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter