Skip to content

Tom och Oliver i Finska rallyt

Tom Kristensson / David Arhusiander i ny WRC2 start för M-Sport. Oliver Solberg/Aaron Johnston i Hyundai i en Finsk WRC2 klass utan Andreas Mikkelsen.

Idag presenterades anmälningslistan till det Finska VM rallyt 1-3 Oktober. I WRC klassen kommer som vi skrev om igår, Esapekka Lappi till start i en Toyota Yaris WRC för RTE Motorsport. Lappi som 2022 kommer att dela Toyota teamets tredje bil med Sebastien Ogier. Lappi som var med i Toyota teamet deras första år som fabriksförare och vann då det Jyväskylä baserade VM rallyt. Craig Breen gör en ny start för Hyundai. Efter Suninens drastiska avhopp från M-Sport förra veckan blir det fransmannen Adrien Fourmaux som tar platsen tillsammans med M-Sports första förare Gus Greensmith.
Teamens Line up. Toyota: Sebastien Ogier, Kalle Rovanperä och Elfyn Evans för märkes VM övriga Takamoto Katsuta och Esapekka Lappi för RTE Motorsport. Hyundai Thierry Neuville, Ott Tänak och Craig Breen alla för märkes VM.

WRC2 klassen har 8 förare anmälda, Tom Kristensson gör ännu en start för M-Sport tillsammans med David Arhusiander, M-Sport har även anmält Martin Prokop . Oliver Solberg med kartläsaren Aaron Johnston som kör i nästa helgs Acropolisrally för Hyundai teamet kommer även till start i det Finska rallyt, Jari Huttunen som var besviken för att han inte fick starta i kommande Acropolisrally gör en ny start för Hyundai. Teemu Suninen finns på anmälningslistan i en Volkswagen Polo Gti för Movisport tillsammans med Nikolay Gryazin. Mads Östberg finns också med i listan i sin Citroen C3.

Av WRC 3 klassen 13 anmälda är det 8 hemmaförare med bland annat Emil Lindholm och Lauri Jonna . Totalt är det 43 anmälda till Rally Finland som för första gången körs som höstrally 1-3 oktober .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter