Skip to content

Tom och Oliver i Finska rallyt

Rally Finland 2021, körs för första gången som höstrally 1-3 Oktober

Tom Kristensson / David Arhusiander i ny WRC2 start för M-Sport. Oliver Solberg/Aaron Johnston i Hyundai i en Finsk WRC2 klass utan Andreas Mikkelsen.

Idag presenterades anmälningslistan till det Finska VM rallyt 1-3 Oktober. I WRC klassen kommer som vi skrev om igår, Esapekka Lappi till start i en Toyota Yaris WRC för RTE Motorsport. Lappi som 2022 kommer att dela Toyota teamets tredje bil med Sebastien Ogier. Lappi som var med i Toyota teamet deras första år som fabriksförare och vann då det Jyväskylä baserade VM rallyt. Craig Breen gör en ny start för Hyundai. Efter Suninens drastiska avhopp från M-Sport förra veckan blir det fransmannen Adrien Fourmaux som tar platsen tillsammans med M-Sports första förare Gus Greensmith.
Teamens Line up. Toyota: Sebastien Ogier, Kalle Rovanperä och Elfyn Evans för märkes VM övriga Takamoto Katsuta och Esapekka Lappi för RTE Motorsport. Hyundai Thierry Neuville, Ott Tänak och Craig Breen alla för märkes VM.

WRC2 klassen har 8 förare anmälda, Tom Kristensson gör ännu en start för M-Sport tillsammans med David Arhusiander, M-Sport har även anmält Martin Prokop . Oliver Solberg med kartläsaren Aaron Johnston som kör i nästa helgs Acropolisrally för Hyundai teamet kommer även till start i det Finska rallyt, Jari Huttunen som var besviken för att han inte fick starta i kommande Acropolisrally gör en ny start för Hyundai. Teemu Suninen finns på anmälningslistan i en Volkswagen Polo Gti för Movisport tillsammans med Nikolay Gryazin. Mads Östberg finns också med i listan i sin Citroen C3.

Av WRC 3 klassen 13 anmälda är det 8 hemmaförare med bland annat Emil Lindholm och Lauri Jonna . Totalt är det 43 anmälda till Rally Finland som för första gången körs som höstrally 1-3 oktober .

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter