Skip to content

Rally Finland klara för 2022 kalendern

Rally Finland Toyotas Teamets hemmanation är klara för 2022// Jaanus Ree/Red Bull Content Pool //

Förra månaden presenterades FIA o WRC kalender för 2022, nio kandidater presenterades. Men utan Rally Finland som nu är klara för nytt kontrakt .

Många blev lite förvånade när inte Finland fanns med när FIA presenterade nio kandidater som är klara för WRC 2022 för en månad sedan. En kalender som skall bli 13 deltävlingar. Dom nio som presenterades på World Motor Sport Council mötet den 7 Juli i år är. Monte Carlo , Rally Sweden, Portugal, Italien, Kenya, Japan, Spanien, Estland och Grekland.
En komplett kalender med 13 tävlingar kommer presenteras under september. Och en av de kandidaterna är alltså Rally Finland som kommer att skriva kontrakt i samband med Acropolis Rallyt 9-12 september. Finland som inför 2022 var utan kontrakt med FIA och staden Jyväskylä har nu fått allt på plats för 2022 och tre år framåt. Finland som i år har två deltävlingar i WRC , Arctic Rally Finland avgjordes i Februari som ersättare för Svenska Rallyt som fick ställas in på grund av Covid pandemin. och sen kör man för första gången ett höstrally 1-3 Oktober. Finska bilsportsförbundet AAK har meddelat till FIA att man har intresse att få arrangera endera Vinterrally eller Sommar rally . Skulle det bli så att man får arrangera vinterrallyt kommer det inte att bli Arctic o Rovaniemi som ort utan det kommer bli i Jyväskylä.

Dela

Läs mer

European Rally Trophy i nytt format
FIA European Rally Trophy (ERT) har omstrukturerats inför 2023 med...
VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter