Skip to content

Esapekka Lappi tillbaka i Toyota ?

Finländaren Esapekka Lappi var med från början 2017 när Toyota gick in som fabriksteam. Tog en seger i Rally Finland 2017 väntas göra comeback 2022

30 årige Lappi blev fabriksförare för Toyota första året man klev in som fabriksteam 2017, Det blev seger första året i hemmarallyt Neste Rally Finland och ytterligare 2 pallplatser innan Esapekka gick över till Citroen 2019 där det bara blev ett år då Citroen drog sig ur WRC efter dispyt med Sebastien Ogier. Det blev då ett år med M-sport för Lappi 2020, ett år med bara 7 deltävlingar. Under 2021 har det blivit sporadiska inhopp i WRC 2 klassen med bland annat klasseger i Arctic Rally Finland. Enligt säkra källor till Worldrally är det så gott som klart att det blir en delad styrning med Sebastien Ogier, som drar sig ur som heltidsfabriksförare och kommer att köra sporadiskt för det Japanska teamet, Tävlingar som han kommer välja själv, när komplett kalender presenterats, troligen blir det sex stycken , Övriga 7 deltävlingar kommer vi få se Esapekka Lappi i Toyota Yaris. Offentliggörande väntas komma inom kort.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter