Skip to content

Mikkelsen och Östberg i grekisk WRC 2 klass

Det skiljer 11 poäng i WRC mellan dom båda norrmännen Mikkelsen o Östberg som båda kommer till Acropolisrallyts WRC 2 .

I Rally Ypres var det fem anmälda till WRC 2 klassen, Det grekiska Acropolisrallyt 9-12 september har lyckats med dubbelt så många anmälningar . Förutom norrmännen kommer bland annat Oliver Solberg till start i sin Hyundai i20 N Rally2. Sean Johnston som kraschade ordentligt i Rally Estonia är tillbaka igen i sin Citroen C3 , Teemu Suninen har ännu ett rally fått överlämna WRC styrningen till Adrien Fourmaux och får nöja sig med WRC 2 styrning. Ett helt nytt namn i klassen Leo Urlichich från Canada är anmäld av Sainteloc teamet. Övriga anmälda i klassen är Marco Bulacia,Nikolay Gryazin, Martin Prokop och Georg Linnamaäe. Andreas Mikkelsen leder klassen med 11 poäng före landsmannen Östberg, Mikkelsen som letar ny kartläsare sedan Ola Floene lämnat samarbetet med Andreas.

WRC
Toyota kommer med samma uppställning Ogier, Evans, Rovanperä och Katsuta. Hyundai anlitar Dani Sordo som senast Acropolis rallyt kördes 2013 var spanjoren tvåa i en Citroen DS 3 WRC . Sordo kommer tillsammans med Tänak och Neuville som var trea 2013 i Grekland då som Ford förare. M-Sport satsar på sin kommande fabriksförare Adrien Fourmaux och förste föraren Gus Greensmith man anlitar också hemmaföraren Jourdan Serderidis. Totalt är 11 anmälda i WRC .

Yohan Rossel WRC3 ledare och Kajetan Kajetanowicz tvåa i klassen finns bland 19 anmälda , Tillsammans med bland finländaren Emil Lindholm, Chris Ingram Fabrizio Zaldivar.
Totalt är 55 anmälda från 24 olika länder

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter