Skip to content

Mikkelsen och Östberg i grekisk WRC 2 klass

Andreas Mikkelsen

Det skiljer 11 poäng i WRC mellan dom båda norrmännen Mikkelsen o Östberg som båda kommer till Acropolisrallyts WRC 2 .

I Rally Ypres var det fem anmälda till WRC 2 klassen, Det grekiska Acropolisrallyt 9-12 september har lyckats med dubbelt så många anmälningar . Förutom norrmännen kommer bland annat Oliver Solberg till start i sin Hyundai i20 N Rally2. Sean Johnston som kraschade ordentligt i Rally Estonia är tillbaka igen i sin Citroen C3 , Teemu Suninen har ännu ett rally fått överlämna WRC styrningen till Adrien Fourmaux och får nöja sig med WRC 2 styrning. Ett helt nytt namn i klassen Leo Urlichich från Canada är anmäld av Sainteloc teamet. Övriga anmälda i klassen är Marco Bulacia,Nikolay Gryazin, Martin Prokop och Georg Linnamaäe. Andreas Mikkelsen leder klassen med 11 poäng före landsmannen Östberg, Mikkelsen som letar ny kartläsare sedan Ola Floene lämnat samarbetet med Andreas.

WRC
Toyota kommer med samma uppställning Ogier, Evans, Rovanperä och Katsuta. Hyundai anlitar Dani Sordo som senast Acropolis rallyt kördes 2013 var spanjoren tvåa i en Citroen DS 3 WRC . Sordo kommer tillsammans med Tänak och Neuville som var trea 2013 i Grekland då som Ford förare. M-Sport satsar på sin kommande fabriksförare Adrien Fourmaux och förste föraren Gus Greensmith man anlitar också hemmaföraren Jourdan Serderidis. Totalt är 11 anmälda i WRC .

Yohan Rossel WRC3 ledare och Kajetan Kajetanowicz tvåa i klassen finns bland 19 anmälda , Tillsammans med bland finländaren Emil Lindholm, Chris Ingram Fabrizio Zaldivar.
Totalt är 55 anmälda från 24 olika länder

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter