Skip to content

Kalle Rovanperä/Jonne Halttunnen igen

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Finländaren Kalle Rovenperä blev bäste Toyotaförare igen.

20 årige Kalle Rovanperä började året med en fjärde plats i Monte Carlo andra plats i Arctic Rally Finland, för att sedan brutit i Kroatien , 22 plats i Portugal , 25 plats i Sardinien , Blev det till slut en poängplacering i Kenya där han blev sexa. I Rally Estonia skrev Rovanperä historia som den yngste fabriksförare som vunnit ett WRC rally, en seger som fortsatte med en imponerande tredje plats i det svåra Rally Ypres Belgien. Rovanperä har även tagit Power Stage i samtliga deltävlingar utom Rally Kroatien där han bröt och har tagit nio mer PW poäng än team kollegan Evans som har 21 och har dom senaste två rallyn tagit mer VM poäng än sina teamkolleger Evans o Ogier PW poäng inräknat 43 poäng, Ogier 29 och Evans 21 p. Under sin WRC karriär med 35 starter har Finländaren vunnit i snitt 1,6 sträcksegrar , Elfyn Evans och har 101 starter och har ett snitt på 1,2 sträcksegrar . Rovanperä blev också historisk när han i Finska Rallyt 2019 vann samtliga 23 sträckor i WRC 2 klassen. Den enda som klarat av den bedriften tidigare är Sebastien Loeb som vann alla sträckor i Monte Carlo 2005 men då var det bara 15 sträckor..

Dela

Läs mer

European Rally Trophy i nytt format
FIA European Rally Trophy (ERT) har omstrukturerats inför 2023 med...
VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter