Skip to content

Kalle Rovanperä/Jonne Halttunnen igen

Finländaren Kalle Rovenperä blev bäste Toyotaförare igen.

20 årige Kalle Rovanperä började året med en fjärde plats i Monte Carlo andra plats i Arctic Rally Finland, för att sedan brutit i Kroatien , 22 plats i Portugal , 25 plats i Sardinien , Blev det till slut en poängplacering i Kenya där han blev sexa. I Rally Estonia skrev Rovanperä historia som den yngste fabriksförare som vunnit ett WRC rally, en seger som fortsatte med en imponerande tredje plats i det svåra Rally Ypres Belgien. Rovanperä har även tagit Power Stage i samtliga deltävlingar utom Rally Kroatien där han bröt och har tagit nio mer PW poäng än team kollegan Evans som har 21 och har dom senaste två rallyn tagit mer VM poäng än sina teamkolleger Evans o Ogier PW poäng inräknat 43 poäng, Ogier 29 och Evans 21 p. Under sin WRC karriär med 35 starter har Finländaren vunnit i snitt 1,6 sträcksegrar , Elfyn Evans och har 101 starter och har ett snitt på 1,2 sträcksegrar . Rovanperä blev också historisk när han i Finska Rallyt 2019 vann samtliga 23 sträckor i WRC 2 klassen. Den enda som klarat av den bedriften tidigare är Sebastien Loeb som vann alla sträckor i Monte Carlo 2005 men då var det bara 15 sträckor..

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter