Skip to content

Inget lyckat Belgien för Tom och Oliver

Inget lyckat Rally Ypres för Tom Kristensson och Oliver Solberg. Neuville på väg mot hemmaseger.

Tom Kristensson och Oliver Solberg startade i det belgiska rallyt WRC 2 klass. Tom för M-Sport och Oliver för Hyundai. Tom körde av redan på fredagens etapp och kom ej till återstart på lördagen . Oliver Solberg var i ledningen med över 6 minuter i klassen efter att Gryazin, Suninen fått bryta . Teamkamraten Jari Huttunen var den som utmanade Solberg, Men att efter Oliver fått köra 7 sträckor utan servo på lördagen kunde man konstatera ett tekniskt fel på den nya Hyundai i20 N Rally 2. Och man beslutade på lördags kvällen att i komma till start idag rallyts sista dag. Thierry Neuville har dominerat rallyt redan från början trots en press från teamkamraten Craig Breen . Det har även varit en kamp om tredje platsen mellan Kalle Rovanperä och Elfyn Evans där man skiftade plats ett par gånger under rallyt tills Kalle Rovanperä kunde överta den inför sista sträckan av rallyt .

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter