Skip to content

Oliver Solberg WRC 2 ledning med över två minuter

Efter en dramatisk kväll i WRC 2 , leder Oliver Solberg med över två minuter till teamkollegan Jari Huttunen. Teemu Suninen tekniska problem.

Det blev dramatisk avslutning i WRC 2 klassen, inför SS7 var Teemu Suninen i ledningen med 2,2 sekunder före Solberg men efter att finländaren fick tekniska problem på sin Fiesta på SS7 och fick bryta dagens etapp, Kunde Oliver Solberg överta ledningen och leder med 2,51,6 före Teamkamraten Jari Huttunen. Tom Kristensson fick också bryta på SS7 med trasiga dämpare. Nikolay Gryazin körde av på SS4 och bröt dagens etapp. Av de fem startande i klassen är det bara Solberg och Huttunen som fullföljde dagens etapp. Det innebär att inför morgondagens etapp så har dom båda Hyundai förarna Solberg o Huttunen över 10 minuter tillgodo .

Det är fortfarande trippel Hyundai i WRC klassen Thierry Neuville i ledningen med 7,6 sekunder före Craig Breen Ott Tänak trea 31,2 efter. Rally Estonia vinnaren Kalle Rovanperä övertog fjärde platsen från sin teamkamrat Evans på dagens sista sträcka SS7 Kemmelberg 23,62 km . Detta efter att SS8 Zonnebke fick strykas av säkerhetsskäl. M-Sports båda förare Greensmith och Fourmaux har bägge fått bryta dagens etapp efter avåkning.

Ypres Rallyt fortsätter imorgon med 8 sträckor 25,86 km långa Hollebeke inleder kl 09,11 och fortsätter sen med ytterligare 7 sträckor .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter