Skip to content

Sex kämpar om fyra platser

Kommer Rally Croatia att var med i WRC kalendern 2022?

FIA och WRC promotor satsar på 13 deltävlingar 2022, nio arrangörer presenterades för en dryg månad sedan. De övriga fyra platserna planeras offentliggöras i september. Sex arrangörer kämpar om dom fyra platserna.

Monte Carlo 20-23 Januari , Rally Sweden 24-27 Februari, Portugal, Italien, Kenya, Spanien Japan, Estonia och Grekland är klara för 2022 men ej fått datum. Sex arrangörer kämpar om dom övriga fyra platserna, Nordirland, New Zealand, Finland, Kroatien , Belgien och Arctic Rally Finland som i våras gav besked om att lämna in en ansökan. Men Arctic Rally Finland kommer enligt källor till worldrally i så fall flyttas till Jyväskylä och då ligger nog anrika sommartävlingen i Finland i farozonen. Finlands sommartävling som i år körs som höstrally för första gången, har ännu inget kontrakt för kommande år med varken WRC promotor eller Staden Jyväskylä utan där förs förhandlingar. Storbritannien diskuterar om en flytt till Nordirland, men har ännu inget klart med regionen och behålla tävlingen i Wales eller England är inte aktuellt. Rally Ypres Belgien som körs nästa helg kämpar också om en plats för 2022 . Ett stort frågetecken är om Rally Kroatien som kördes tidigare i år kommer att få ett nytt kontrakt. FIA och WRC promotor vill satsa på att få 50% av kalendern inom Europa och 50% utanför Europa, vilket gör att Nya Zealand kan bli intressant eftersom det hittills är bara Japan o Safari som är utanför Europa som är med i kalendern för nästa år hittills. Något som talar emot det är att Rally Australien är aktuell för comeback i WRC kalendern efter varit borta sedan 2018. Yves Matton FIA:s rallyboss tror att man kan presentera en komplett kalender i september.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter