Skip to content

Sex kämpar om fyra platser

FIA och WRC promotor satsar på 13 deltävlingar 2022, nio arrangörer presenterades för en dryg månad sedan. De övriga fyra platserna planeras offentliggöras i september. Sex arrangörer kämpar om dom fyra platserna.

Monte Carlo 20-23 Januari , Rally Sweden 24-27 Februari, Portugal, Italien, Kenya, Spanien Japan, Estonia och Grekland är klara för 2022 men ej fått datum. Sex arrangörer kämpar om dom övriga fyra platserna, Nordirland, New Zealand, Finland, Kroatien , Belgien och Arctic Rally Finland som i våras gav besked om att lämna in en ansökan. Men Arctic Rally Finland kommer enligt källor till worldrally i så fall flyttas till Jyväskylä och då ligger nog anrika sommartävlingen i Finland i farozonen. Finlands sommartävling som i år körs som höstrally för första gången, har ännu inget kontrakt för kommande år med varken WRC promotor eller Staden Jyväskylä utan där förs förhandlingar. Storbritannien diskuterar om en flytt till Nordirland, men har ännu inget klart med regionen och behålla tävlingen i Wales eller England är inte aktuellt. Rally Ypres Belgien som körs nästa helg kämpar också om en plats för 2022 . Ett stort frågetecken är om Rally Kroatien som kördes tidigare i år kommer att få ett nytt kontrakt. FIA och WRC promotor vill satsa på att få 50% av kalendern inom Europa och 50% utanför Europa, vilket gör att Nya Zealand kan bli intressant eftersom det hittills är bara Japan o Safari som är utanför Europa som är med i kalendern för nästa år hittills. Något som talar emot det är att Rally Australien är aktuell för comeback i WRC kalendern efter varit borta sedan 2018. Yves Matton FIA:s rallyboss tror att man kan presentera en komplett kalender i september.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter