Skip to content

Rekordstort startfält i Rally Ypres

Ett rekordstort startfält i Rally Ypres första WRC rally. Tom Kristensson och Oliver Solberg i WRC 2 klassen som är utan både Andreas Mikkelsen och Mads Östberg .

10 startande i WRC klassen där Craig Breen tar plats i Hyundai teamet tillsammans med Neuville och Tänak. Toyota kommer som vanligt med uppställningen Ogier, Evans, Rovanperä och Katsuta. I M-Sport kommer fransmannen Adrien Fourmaux och Gus Greensmith . Teemu Suninen kommer till start i WRC2 klassen som har fem startande med bland annat Tom Kristensson i M-Sports Fiesta och Oliver Solberg som tillsammans med Jari Huttunen som kommer till start för första gången i Hyundais nya i20 N Rally 2 bilen. Förutom de nämnda fyra kommer Nicolay Gryazin till start i sin Volkswagen Polo GTi.
Av dom 19 anmälda i WRC 3 klassen är 16 hemmaförare, förutom alla hemmaåkare så är Fransmannen Yohan Rossel, Spanjoren Pepe Lopez , Irländaren Joshua McErlean och Gregorie Munster från Luxemburg bland dom anmälda i klassen.
JWRC gör sin fjärde deltävling med 6 förare där de topp tre i JWRC Sami Pajari,Martin Sesks och Jon Armstrong är anmälda tillsammans med Lauri Jonna,Irländaren William Creighton och Estländaren Robert Virves.
RC4 klassen med Rally 4 bilar är 17 anmälda med bland annat bilar som Opel Adam,Peugoet och Ford Fiesta.
I Ypres Rally ingår även Renault Clio Trophy i klassen RC5 där 12 kör Renaul Clio Rally 5 och en Renault Twingo Rally 5. I RC4 och RC5 är nästan samtliga hemmaförare. Övriga anmälda deltar i olika nationella klasser. Totalt har det Belgiska asfaltsrally 108 anmälda

Rally Ypres körs tre dagar med start på fredag den 13 Augusti och avslutas på söndag med en förkortat version än urspunget på grund av alla översvämningar i Belgien.
Du hittar alla information om rallyt på https://worldrally.se/rally-ypres/

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter