Skip to content

Rekordstort startfält i Rally Ypres

Ett rekordstort startfält i Rally Ypres första WRC rally. Tom Kristensson och Oliver Solberg i WRC 2 klassen som är utan både Andreas Mikkelsen och Mads Östberg .

10 startande i WRC klassen där Craig Breen tar plats i Hyundai teamet tillsammans med Neuville och Tänak. Toyota kommer som vanligt med uppställningen Ogier, Evans, Rovanperä och Katsuta. I M-Sport kommer fransmannen Adrien Fourmaux och Gus Greensmith . Teemu Suninen kommer till start i WRC2 klassen som har fem startande med bland annat Tom Kristensson i M-Sports Fiesta och Oliver Solberg som tillsammans med Jari Huttunen som kommer till start för första gången i Hyundais nya i20 N Rally 2 bilen. Förutom de nämnda fyra kommer Nicolay Gryazin till start i sin Volkswagen Polo GTi.
Av dom 19 anmälda i WRC 3 klassen är 16 hemmaförare, förutom alla hemmaåkare så är Fransmannen Yohan Rossel, Spanjoren Pepe Lopez , Irländaren Joshua McErlean och Gregorie Munster från Luxemburg bland dom anmälda i klassen.
JWRC gör sin fjärde deltävling med 6 förare där de topp tre i JWRC Sami Pajari,Martin Sesks och Jon Armstrong är anmälda tillsammans med Lauri Jonna,Irländaren William Creighton och Estländaren Robert Virves.
RC4 klassen med Rally 4 bilar är 17 anmälda med bland annat bilar som Opel Adam,Peugoet och Ford Fiesta.
I Ypres Rally ingår även Renault Clio Trophy i klassen RC5 där 12 kör Renaul Clio Rally 5 och en Renault Twingo Rally 5. I RC4 och RC5 är nästan samtliga hemmaförare. Övriga anmälda deltar i olika nationella klasser. Totalt har det Belgiska asfaltsrally 108 anmälda

Rally Ypres körs tre dagar med start på fredag den 13 Augusti och avslutas på söndag med en förkortat version än urspunget på grund av alla översvämningar i Belgien.
Du hittar alla information om rallyt på https://worldrally.se/rally-ypres/

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter