Skip to content

Oscar Solberg fick bryta på sista sträckan

39 Oscar SOLBERG/, Dale FURNISS (GBR), Ford Fiesta Rally3, fick bryta på allra sista sträckan efter en stabil körning i ERC 3 junior - Photo Grégory Lenormand / DPPI

Det blev dubbelt Italienskt i ERC deltävlingen Rally De Capitale som avgjordes i helgen , efter en intensiv kamp .Oscar Solberg fick bryta på sista sträckan.

48 årige Giandomenico Basso i en Skoda Fabia R5 kunde vinna asfaltsrallyt i Italien Rally De Roma Capitale efter en intensiv kamp med landsmannen Andrea Crugnola Hyundai i20 R5 som hade hand om ledningen med 3,4 sekunder före Basso inför SS8 då en punktering kostade Crugnola drygt 28 sekunder och Basso kunde överta ledningen som han aldrig släppte till sin landsman. Basso tog hem segern med 35,8 sekunder före Crugnola , Trea blev ungraren Norbert Herczig i Skoda Fabia . ERC champion ledaren Alexey Lukyanuk var med o kämpade om en pallplats men en avåkning på SS9 satte stopp för Estonia vinnaren i WRC3 klassen. Ole-Christian Veiby fick motorproblem och fick bryta rallyt på lördagen. Andreas Mikkelsen och Craig Breen förde en egen kamp om vem som skulle ta åttondeplatsen en kamp där Mikkelsen drog längsta strået och kunde ta åttonde platsen 10,8 sekunder före Breen.

Oscar Solberg som efter hjälp av bland annat kusinen Oliver kör full säsong i ERC Junior klassen hade otur och fick bryta på rallyts sista sträcka efter en stabil körning. Klassen vanns av Estländaren Ken Torn som tog sin tredje raka klasseger i ERC. Fransmannen Jean -Baptiste Franceschi vann med 0,1 sekunder i sin Renault Clio Rally 4 före spanjoren Alejandro Cachon i Peugeot 208 Rally 4. Klassledaren finländaren Sami Pajari blev trea i sin Ford Fiesta Rally 4 över 3 minuter efter.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter