Skip to content

Oscar Solberg fick bryta på sista sträckan

Det blev dubbelt Italienskt i ERC deltävlingen Rally De Capitale som avgjordes i helgen , efter en intensiv kamp .Oscar Solberg fick bryta på sista sträckan.

48 årige Giandomenico Basso i en Skoda Fabia R5 kunde vinna asfaltsrallyt i Italien Rally De Roma Capitale efter en intensiv kamp med landsmannen Andrea Crugnola Hyundai i20 R5 som hade hand om ledningen med 3,4 sekunder före Basso inför SS8 då en punktering kostade Crugnola drygt 28 sekunder och Basso kunde överta ledningen som han aldrig släppte till sin landsman. Basso tog hem segern med 35,8 sekunder före Crugnola , Trea blev ungraren Norbert Herczig i Skoda Fabia . ERC champion ledaren Alexey Lukyanuk var med o kämpade om en pallplats men en avåkning på SS9 satte stopp för Estonia vinnaren i WRC3 klassen. Ole-Christian Veiby fick motorproblem och fick bryta rallyt på lördagen. Andreas Mikkelsen och Craig Breen förde en egen kamp om vem som skulle ta åttondeplatsen en kamp där Mikkelsen drog längsta strået och kunde ta åttonde platsen 10,8 sekunder före Breen.

Oscar Solberg som efter hjälp av bland annat kusinen Oliver kör full säsong i ERC Junior klassen hade otur och fick bryta på rallyts sista sträcka efter en stabil körning. Klassen vanns av Estländaren Ken Torn som tog sin tredje raka klasseger i ERC. Fransmannen Jean -Baptiste Franceschi vann med 0,1 sekunder i sin Renault Clio Rally 4 före spanjoren Alejandro Cachon i Peugeot 208 Rally 4. Klassledaren finländaren Sami Pajari blev trea i sin Ford Fiesta Rally 4 över 3 minuter efter.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter