Skip to content

Fortsatt Italiensk kamp i Rally de Roma Capitale

Kampen fortsätter mellan Crugnola och Basso. Lukyanuk körde av på SS9. Ole Christian Veiby tekniska problem

Kampen mellan dom båda Italienarna Crugnola och Basso fortsätter , Crugnola var i ledningen på dagens första sträcka 3,4 sekunder före Basso. Efter en punktering för Crugnola på SS8 kunde Basso ta över ledningen inför serviceuppehållet och dom fyra återstående sträckorna innan målgång kl 17.00 i eftermiddag. Alexey Lukyanuk ERC champion ledare klättrade under gårdagen och var på en tredje plats inför SS9 när han körde av på sträckan och fick bryta . Ole Christian Veiby med kartläsaren Jonas Andersson fick radiator problem på dagens första sträcka och fick bryta . Andreas Mikkelsen / Ola Floene är på en elfte plats efter haft tekniska problem på sin Skoda Fabia, Craig Breen i Team MRF TYres Hyundai i20 är dryga minuten efter täten. ERC Junior är Estländaren Ken Torn på väg mot sin tredje raka ERC seger, Oskar Solberg är tvåa drygt minuten efter. Finländaren Sami Pajari som leder ERC 3 Junior som tog finlands första JWRC seger i Rally Estonia har svårt att få till det på dom italienska asfaltsvägarna, är drygt 2 minuter efter Jena-Baptiste Franceschi.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter