Skip to content

Fortsatt Italiensk kamp i Rally de Roma Capitale

BASSO (ITA), Lorenzo GRANAI (ITA), Skoda Fabia Rally2 Evo, ny ledare i ERC Rally De Roma Capitale Photo Alexandre Guillaumot / DPPI

Kampen fortsätter mellan Crugnola och Basso. Lukyanuk körde av på SS9. Ole Christian Veiby tekniska problem

Kampen mellan dom båda Italienarna Crugnola och Basso fortsätter , Crugnola var i ledningen på dagens första sträcka 3,4 sekunder före Basso. Efter en punktering för Crugnola på SS8 kunde Basso ta över ledningen inför serviceuppehållet och dom fyra återstående sträckorna innan målgång kl 17.00 i eftermiddag. Alexey Lukyanuk ERC champion ledare klättrade under gårdagen och var på en tredje plats inför SS9 när han körde av på sträckan och fick bryta . Ole Christian Veiby med kartläsaren Jonas Andersson fick radiator problem på dagens första sträcka och fick bryta . Andreas Mikkelsen / Ola Floene är på en elfte plats efter haft tekniska problem på sin Skoda Fabia, Craig Breen i Team MRF TYres Hyundai i20 är dryga minuten efter täten. ERC Junior är Estländaren Ken Torn på väg mot sin tredje raka ERC seger, Oskar Solberg är tvåa drygt minuten efter. Finländaren Sami Pajari som leder ERC 3 Junior som tog finlands första JWRC seger i Rally Estonia har svårt att få till det på dom italienska asfaltsvägarna, är drygt 2 minuter efter Jena-Baptiste Franceschi.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter