Skip to content

Rally Ypres söndags etapp i fara

Rally Ypres 2019

Förra veckans skyfall i Belgien , ställer till bekymmer för Rally Ypres arrangörerna .

Det är söndagens etapp kring Bellevaux regionen , med fyra specialsträckor som drabbats värst , Och man kan inte idag säga om det går att använda vägarna i regionen till rallyt 13-15 Augusti. Hugo Von Opstal presschef för Rally Ypres säger till Worldrally
-”I Ypres regionen är det inga problem, men regionen Spa-Francorchamps stod i centrum för katastrofen, Och idag vet vi inte om alla vägar vi skall använda i rallyt finns kvar. De flesta av våra funktionärer som står ansvariga för söndagens etapp i regionen , bor där och har idag fullt upp med uppröjnings arbetet för att kunna överleva” avslutar Hugo Van Opstal.

Det var i förra veckan som ett kraftigt oväder med skyfall drabbade förutom Belgien även Tyskland och Nederländerna. Flera 100 fick sätta livet till, Och fortfarande saknas hundratals människor. Man är fortfarande utan ström och även mobilnätet är ur funktion i vissa regioner

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter