Skip to content

11 Podiumplatser inför Rally Estonia

Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen femma 2020 tror på bra resultat i helgens Estonia rally // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

5 segrar, 5 andra platser och en tredje plats och alla Toyota Gazzo Racing WRT förare har varit på pallen efter halva säsongen av WRC.

Under de första sex deltävlingar av årets rally VM har Toyota har man varit på pallen i samtliga deltävlingar med 2 förare, förutom i Arctic Rally Finland där hemmaföraren Kalle Rovanperä var enda Toyota föraren på pallen med sin andra plats. Inte sedan 2017 har ett team dominerat efter sex körda deltävlingar, Då var det M-Sport med Sebastien Ogier, Ott Tänak och Elfyn Evans som dominerade med nio pallplatser , 2 segrar, 4 andraplatser och 3 tredje platser.

Hyundai tog dubbel 2020.
Rally Estonia, årets sjunde deltävling som körs i helgen 15-18 Juli ,kom med i WRC kalendern ifjol då som reservdeltävling på grund av Covid19 pandemin. Då dominerade Hyundai med seger för hemmaföraren Ott Tänak och Irländaren Craig Breen på en andra plats. Sebastien Ogier Toyota på en tredje plats . Både Tänak och Breen finns med i helgens Estonia rally i Hyundai.

Kalle Rovanperä är optimistisk
-”Jag har alltid gillat de snabba vägarna i Estland. Jag har kört mycket i de baltiska länderna och de har samma typ av snabba och rena vägar som i Finland. det passar mig bra , och jag kan också känna att Yarisen gillar den här typen av sträckor, Det är viktigt att vara säker i din bil och på dig själv i ett rally som det här, annars kan du förlora mycket tid. Jag ser verkligen fram emot Estland” säger Kalle Rovanperä.

Först ut är en utmaning
Sebastien Ogier leder VM och får därmed starta först på fredagen, säger att det är en utmaning att vara först på sträckorna, Men i Estonia kan jag koncentrera mig mer på körningen på dom snabba vägarna, i motsatt till Kenya där det handlade mer om att ta sig fram än köra snabbt. Men det är alltid svår utmaning att var på gränsen på så snabba vägar som vi har i norra Europa.

Rally Estonia kommer att ha sitt centra i orten Tartu, 18 mil från huvudstaden Tallin. Man börjar med shakedown på torsdagen, En sträcka på 6,23 km, På torsdag kväll körs en superspecial i Tartu på 1,64 km. Fredagen, körs 8 sträckor 128,24 km totalt, där längsta sträckan Kambja 17,85 km körs två gånger . Lördagens etapp på 9 sträckor 137,18 SS km börjar med rallyts längsta sträcka Peisiääre 23,53 km som körs även på efter middagen . Avslutande etappen på söndag innehåller 6 sträckor på totalt 52,10 kilometer Power Stage sträckan Tartu Vald på 6,51 kilometer avslutar årets Rally Estonia kl 14,18.

Som vanligt kan du följa rally på vår Live uppdatering på vår hemsida . Vi sänder live från Shakedown på vår Facebook sida.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter