Skip to content

11 Podiumplatser inför Rally Estonia

5 segrar, 5 andra platser och en tredje plats och alla Toyota Gazzo Racing WRT förare har varit på pallen efter halva säsongen av WRC.

Under de första sex deltävlingar av årets rally VM har Toyota har man varit på pallen i samtliga deltävlingar med 2 förare, förutom i Arctic Rally Finland där hemmaföraren Kalle Rovanperä var enda Toyota föraren på pallen med sin andra plats. Inte sedan 2017 har ett team dominerat efter sex körda deltävlingar, Då var det M-Sport med Sebastien Ogier, Ott Tänak och Elfyn Evans som dominerade med nio pallplatser , 2 segrar, 4 andraplatser och 3 tredje platser.

Hyundai tog dubbel 2020.
Rally Estonia, årets sjunde deltävling som körs i helgen 15-18 Juli ,kom med i WRC kalendern ifjol då som reservdeltävling på grund av Covid19 pandemin. Då dominerade Hyundai med seger för hemmaföraren Ott Tänak och Irländaren Craig Breen på en andra plats. Sebastien Ogier Toyota på en tredje plats . Både Tänak och Breen finns med i helgens Estonia rally i Hyundai.

Kalle Rovanperä är optimistisk
-”Jag har alltid gillat de snabba vägarna i Estland. Jag har kört mycket i de baltiska länderna och de har samma typ av snabba och rena vägar som i Finland. det passar mig bra , och jag kan också känna att Yarisen gillar den här typen av sträckor, Det är viktigt att vara säker i din bil och på dig själv i ett rally som det här, annars kan du förlora mycket tid. Jag ser verkligen fram emot Estland” säger Kalle Rovanperä.

Först ut är en utmaning
Sebastien Ogier leder VM och får därmed starta först på fredagen, säger att det är en utmaning att vara först på sträckorna, Men i Estonia kan jag koncentrera mig mer på körningen på dom snabba vägarna, i motsatt till Kenya där det handlade mer om att ta sig fram än köra snabbt. Men det är alltid svår utmaning att var på gränsen på så snabba vägar som vi har i norra Europa.

Rally Estonia kommer att ha sitt centra i orten Tartu, 18 mil från huvudstaden Tallin. Man börjar med shakedown på torsdagen, En sträcka på 6,23 km, På torsdag kväll körs en superspecial i Tartu på 1,64 km. Fredagen, körs 8 sträckor 128,24 km totalt, där längsta sträckan Kambja 17,85 km körs två gånger . Lördagens etapp på 9 sträckor 137,18 SS km börjar med rallyts längsta sträcka Peisiääre 23,53 km som körs även på efter middagen . Avslutande etappen på söndag innehåller 6 sträckor på totalt 52,10 kilometer Power Stage sträckan Tartu Vald på 6,51 kilometer avslutar årets Rally Estonia kl 14,18.

Som vanligt kan du följa rally på vår Live uppdatering på vår hemsida . Vi sänder live från Shakedown på vår Facebook sida.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter