Skip to content

WRC promotor övertar ERC

Podium ERC deltävlingen Rally Polen 2021 Photo: Adam Owczarek Worldrally

Vid gårdagens World Motor Sport Council i Monaco , Beslutades att WRC promotor övertar ERC promotionskapet från och med 2022

Munchen baserade WRC.com som tog över promotor skapet i WRC 2013 , har det senaste året också tagit över rättigheterna för VM Rallycrossen. Nu tar man alltså över även promotionskapet i FIA Europa Rally Championship från 2022, från Eurosport Events som under många år haft promotionskapet för den starkt växande FIA ERC.
WRC:s promotors Verkställande Direktör Jona Siebel säger:
-”FIA har anförtrott oss de kommersiella rättigheterna för ett stort mästerskap, Efter byggt en stark meritlista när det gäller att marknadsföra WRC under de senaste nio åren är vi i en perfekt position föra att lägga till i vår portfölj,” säger Siebel och fortsätter
-”Vi har en hög nivå av organisatoriskt, marknadsföring och sändningserferenhet i vårt team och ser med stor tillförsikt fram emot att arbeta tillsammans med FIA för att utveckla ERC som en integrerad del av rallypyramiden. Ser också en stark tillväxtpotential inom ERC, med fokus på Europas viktigaste marknader , Vårt mål är att ytterligare odla en egen identitet, samtidigt som vi ser till att det passar hand o handske med WRC:s struktur.” Avslutar WRC:s direktör Jona Siebel.

Peter Bayer FIA:s generaldirektör säger i ett pressmeddelande att den nya struktur med en enda promotor för världs och europaserierna kommer verkligen att stärka FIA Rally Pyramid, skapa broar mellan dom två mästerskapen och en tydlig karriärväg för förarna. WRC promotorn kommer att ta med sig sin starka erfarenhet till den europiska nivån.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter