Skip to content

WRC promotor övertar ERC

Vid gårdagens World Motor Sport Council i Monaco , Beslutades att WRC promotor övertar ERC promotionskapet från och med 2022

Munchen baserade WRC.com som tog över promotor skapet i WRC 2013 , har det senaste året också tagit över rättigheterna för VM Rallycrossen. Nu tar man alltså över även promotionskapet i FIA Europa Rally Championship från 2022, från Eurosport Events som under många år haft promotionskapet för den starkt växande FIA ERC.
WRC:s promotors Verkställande Direktör Jona Siebel säger:
-”FIA har anförtrott oss de kommersiella rättigheterna för ett stort mästerskap, Efter byggt en stark meritlista när det gäller att marknadsföra WRC under de senaste nio åren är vi i en perfekt position föra att lägga till i vår portfölj,” säger Siebel och fortsätter
-”Vi har en hög nivå av organisatoriskt, marknadsföring och sändningserferenhet i vårt team och ser med stor tillförsikt fram emot att arbeta tillsammans med FIA för att utveckla ERC som en integrerad del av rallypyramiden. Ser också en stark tillväxtpotential inom ERC, med fokus på Europas viktigaste marknader , Vårt mål är att ytterligare odla en egen identitet, samtidigt som vi ser till att det passar hand o handske med WRC:s struktur.” Avslutar WRC:s direktör Jona Siebel.

Peter Bayer FIA:s generaldirektör säger i ett pressmeddelande att den nya struktur med en enda promotor för världs och europaserierna kommer verkligen att stärka FIA Rally Pyramid, skapa broar mellan dom två mästerskapen och en tydlig karriärväg för förarna. WRC promotorn kommer att ta med sig sin starka erfarenhet till den europiska nivån.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter