Skip to content

Takamoto Katsuta Safari stjärnan

Takamoto Katsuta/ Daniel Barritt tog sin första podium plats i karriären // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Safari vinnaren Sebastien Ogier får ursäkta Takamoto Katsuta var stjärnan i Rally Safari Kenya 2021. M-Sports bästa resultat sedan 2019

Sebastien Ogier tog sin 53:e seger i karriären genom att visa sin styrka och varför han är flerfaldige världsmästare , Efter en fjärde plats första dagen drygt minuten efter Neuville, men sex sträckor under lördagen blev det upp till tredje plats 1,15,5 före Neuville inför sista dagen. Söndagen började dramatiskt för Hyundai och Neuville som redan på första sträckan fick problem med upphängningen på sin Hyundai efter träffat en sten, skadorna var så stora att Neuville fick bryta. Takamoto Katsuta tog därmed över ledningen efter en fenomenal körning redan från rallyts start. Ogier tog över andra platsen på sträcka 15 0,8 sekunder före teamkamraten inför SS16 .Efter SS16 var dom båda Toyota förarna på exakt samma tid. På SS17 tappade Katsuta åtta sekunder och Ogier kunde ta över ledningen som han behöll fram till målgången på Power Stage sträckan och kunde därmed ta sin 53:e seger i karriären och Katsuta sin första podium plats i karriären .

Sebastien Ogier gratuleras av lokala fans

Det blev även succé för M-Sport i Safari, Adrien Fourmax tog sin första sträckseger i WRC i sin andra start i klassen och var med i toppen på sträcktiderna under hela lördagen och söndag, Fourmaux slutade fyra efter haft en intern kamp om placeringen med Gus Greensmith som slutade femma. Det är bästa resultat för Ford teamet M-sport sedan Teemu Suninen tog en andra plats i Sardinien 2019.

Adrien Fourmaux tog sin första sträckseger i karriären // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter