Skip to content

Takamoto Katsuta Safari stjärnan

Takamoto Katsuta/ Daniel Barritt tog sin första podium plats i karriären // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Safari vinnaren Sebastien Ogier får ursäkta Takamoto Katsuta var stjärnan i Rally Safari Kenya 2021. M-Sports bästa resultat sedan 2019

Sebastien Ogier tog sin 53:e seger i karriären genom att visa sin styrka och varför han är flerfaldige världsmästare , Efter en fjärde plats första dagen drygt minuten efter Neuville, men sex sträckor under lördagen blev det upp till tredje plats 1,15,5 före Neuville inför sista dagen. Söndagen började dramatiskt för Hyundai och Neuville som redan på första sträckan fick problem med upphängningen på sin Hyundai efter träffat en sten, skadorna var så stora att Neuville fick bryta. Takamoto Katsuta tog därmed över ledningen efter en fenomenal körning redan från rallyts start. Ogier tog över andra platsen på sträcka 15 0,8 sekunder före teamkamraten inför SS16 .Efter SS16 var dom båda Toyota förarna på exakt samma tid. På SS17 tappade Katsuta åtta sekunder och Ogier kunde ta över ledningen som han behöll fram till målgången på Power Stage sträckan och kunde därmed ta sin 53:e seger i karriären och Katsuta sin första podium plats i karriären .

Sebastien Ogier gratuleras av lokala fans

Det blev även succé för M-Sport i Safari, Adrien Fourmax tog sin första sträckseger i WRC i sin andra start i klassen och var med i toppen på sträcktiderna under hela lördagen och söndag, Fourmaux slutade fyra efter haft en intern kamp om placeringen med Gus Greensmith som slutade femma. Det är bästa resultat för Ford teamet M-sport sedan Teemu Suninen tog en andra plats i Sardinien 2019.

Adrien Fourmaux tog sin första sträckseger i karriären // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter