Skip to content

Regn ställde till det på sista sträckan

Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, leder Safari Rallyt inför sista dagen Photographer: Romain Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ott Tänak utan vindrutetorkare tappade över 2 minuter. Ogier ny trea i en dramatisk regnavslutning.

Lördagens etapp av Safari rally såg ut att sluta utan något större drama, Men inför sista sträckan för dagen och den längsta sträckan denna etapp, blev det drama, ett kraftigt regn på en del av den 31,04 km långa sträckan gjorde den ”glashal” och en del hade svårt att hålla bilen på vägen bland annat Greensmith, Katsuta. Tänak fick stora problem då inte vindrutetorkaren fungerade på hans sida. Tänak tappade över två minuter , Ogier kunde därmed överta tredje platsen från Tänak trots att han tappade över 25 sekunder. Thierry Neuville kunde trots att han tappade över 25 sekunder på sträckan utöka ledningen till Katsuta som även han tappade på sträckan Neuville leder med 57,4 sekunder inför sista dagen av Safari rallyt. Tre förare hann köra sträckan innan regnet började och Sordo kunde ta sin första sträckseger 5,1 sekunder före Evans. M-Sports Adrien Fourmax tog tredje bästa tiden på sträckan, Fransmannen som under hela eftermiddagen har varit med bland topp fyra på samtliga sträckor. Även M-Sports Greensmith har lyckats med bra tider under eftermiddagen , båda Ford förarna är de enda som under rallyt tre dagar inte haft några större incidenter både med sin körning och bilen.

Overall Etapp 3
Neuville 2,45,04,5
Katsuta +57,4
Ogier +1,15,5
Tänak +2,21,2
Greensmith +2,39,4
Fourmaux +2,51,4
Rovanperä +11,04,3
Söndagens avslutande etapp 5 sträckor , Dagen börjar med dagens längsta sträcka Loldia 11,33 km kl 06,26 svensk tid och avslutas med Hells Gate2 avslutar även rallyt som Power Stage Sträcka kl 12,18 svensk tid .

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter