Skip to content

Regn ställde till det på sista sträckan

Ott Tänak utan vindrutetorkare tappade över 2 minuter. Ogier ny trea i en dramatisk regnavslutning.

Lördagens etapp av Safari rally såg ut att sluta utan något större drama, Men inför sista sträckan för dagen och den längsta sträckan denna etapp, blev det drama, ett kraftigt regn på en del av den 31,04 km långa sträckan gjorde den ”glashal” och en del hade svårt att hålla bilen på vägen bland annat Greensmith, Katsuta. Tänak fick stora problem då inte vindrutetorkaren fungerade på hans sida. Tänak tappade över två minuter , Ogier kunde därmed överta tredje platsen från Tänak trots att han tappade över 25 sekunder. Thierry Neuville kunde trots att han tappade över 25 sekunder på sträckan utöka ledningen till Katsuta som även han tappade på sträckan Neuville leder med 57,4 sekunder inför sista dagen av Safari rallyt. Tre förare hann köra sträckan innan regnet började och Sordo kunde ta sin första sträckseger 5,1 sekunder före Evans. M-Sports Adrien Fourmax tog tredje bästa tiden på sträckan, Fransmannen som under hela eftermiddagen har varit med bland topp fyra på samtliga sträckor. Även M-Sports Greensmith har lyckats med bra tider under eftermiddagen , båda Ford förarna är de enda som under rallyt tre dagar inte haft några större incidenter både med sin körning och bilen.

Overall Etapp 3
Neuville 2,45,04,5
Katsuta +57,4
Ogier +1,15,5
Tänak +2,21,2
Greensmith +2,39,4
Fourmaux +2,51,4
Rovanperä +11,04,3
Söndagens avslutande etapp 5 sträckor , Dagen börjar med dagens längsta sträcka Loldia 11,33 km kl 06,26 svensk tid och avslutas med Hells Gate2 avslutar även rallyt som Power Stage Sträcka kl 12,18 svensk tid .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter