Skip to content

Tom Kristensson tillbaka i WRC 2

Tom Kristensson gör ännu en start för M-sport i rally Estonia om en månad. Även Oliver Solberg kommer till start i WRC 2 klassen för Hyundai.

10 anmälda i WRC2 klassen till rally Estonia om en månad. Förutom Kristensson och Solberg är bland annat Mads Östberg och Andreas Mikkelsen anmälda. M-Sports Adrien Fourmax, som i helgens Safari Rally sitter i M-Sports WRC Fiesta är tillbaka i WRC 2 klassen. Teemu Suninen tar över WRC bilen i Estonia. I WRC klassen där 10 är anmälda kommer Hyundai förutom med Neuville o Tänak , Craig Breen i tredje bilen . Toyota Gazoo Racing WRT har den vanliga uppställningen i klassen, Ogier, Evans, Rovanperä och Katsuta. Förutom Suninen i M-Sport är Gus Greensmith anmäld. Junior World Champion gör sin tredje deltävling där 8 förare är anmälda, däribland Sami Pajari och Jon Armstrong som kommer närmast från varsin klasseger i ERC deltävlingen Rally Poland,som avgjordes i helgen som gått. WRC3 klassen med 15 anmälda finns bland annat dubble ERC champion Alexey Lukyanuk som inte startat i någon WRC deltävling sedan Rally Sweden 2017, Kajetan Kajetnowicz som är tvåa i WRC3 hittills, 34 poäng efter Yohan Rossel som saknas i Estonias anmälningslista efter fem körda deltävlingar . Även trean i klassen Nicolas Ciamin saknas.

Rally Estonia körs 15-18 Juli med orten Tartu som bas.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter