Skip to content

Tom Kristensson tillbaka i WRC 2

Tom Kristensson /David Arhusiander Rally Portugal 2021 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool //

Tom Kristensson gör ännu en start för M-sport i rally Estonia om en månad. Även Oliver Solberg kommer till start i WRC 2 klassen för Hyundai.

10 anmälda i WRC2 klassen till rally Estonia om en månad. Förutom Kristensson och Solberg är bland annat Mads Östberg och Andreas Mikkelsen anmälda. M-Sports Adrien Fourmax, som i helgens Safari Rally sitter i M-Sports WRC Fiesta är tillbaka i WRC 2 klassen. Teemu Suninen tar över WRC bilen i Estonia. I WRC klassen där 10 är anmälda kommer Hyundai förutom med Neuville o Tänak , Craig Breen i tredje bilen . Toyota Gazoo Racing WRT har den vanliga uppställningen i klassen, Ogier, Evans, Rovanperä och Katsuta. Förutom Suninen i M-Sport är Gus Greensmith anmäld. Junior World Champion gör sin tredje deltävling där 8 förare är anmälda, däribland Sami Pajari och Jon Armstrong som kommer närmast från varsin klasseger i ERC deltävlingen Rally Poland,som avgjordes i helgen som gått. WRC3 klassen med 15 anmälda finns bland annat dubble ERC champion Alexey Lukyanuk som inte startat i någon WRC deltävling sedan Rally Sweden 2017, Kajetan Kajetnowicz som är tvåa i WRC3 hittills, 34 poäng efter Yohan Rossel som saknas i Estonias anmälningslista efter fem körda deltävlingar . Även trean i klassen Nicolas Ciamin saknas.

Rally Estonia körs 15-18 Juli med orten Tartu som bas.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter