Skip to content

Gryazin i ERC topp. Robert och Ida klättrar

Efter fyra körda sträckor av ERC deltävlingen i Polen, leder Nikolay Gryazin 13 sekunder före ERC champion Alexey Lukyanuk. Andreas Mikkelsen trea.

Rally Polen inleder i helgen FIAERC 2022. Totalt skall 14 sträckor köras innan man når målet i Warsawa i morgon söndag så sent som kl 19.00. Robert Blomberg/Ida Bood är dom enda svenskarna till start i tävlingen och kör enbart i RC2 klassen och är efter fyra sträckor på 27:e plats i klassen drygt två minuter efter total ledaren Gryazin efter kört upp sig fyra placeringar . ERC vinnaren 2020 Alexey Lukyanuk som inför helgens rally kraschade med sin Citroen C3 och fick en helt ny C3:a från teamet Sainteloc Junior Team på torsdagen är på en andra plats totalt 35,9 efter Gryazin efter SS4.

Nikolay Gryazin Photo: Adam Owczarek/ Worldrally

Andreas Mikkelsen klättrade upp till en tredje plats efter att Hyundais WRC förare till WRC deltävlingen i Estland om en månad Craig Breen i sin MRF Tyres sponsrade Hyundai i20 tappade över 19 sekunder på Sträcka 4. JWRC trean Jon Armstrong är i ledningen med över 18 sekunder i klassen RC 3. Finländaren Sami Pajari leder RC 4 klassen . RC 4 klassen där Renault Clio Cup ingår är Soria Paulo i topp. Fransmannen Victor Cartier som gör premiär med Toyota Yaris R5 är på 29:e plats totalt.

Sami Pajari Photo: Adam Owczarek/Worldrally

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter