Skip to content

Starkt startfält i Asfalts SM andra deltävling

73 förare är anmälda till andra deltävlingen i Asfalt SM som avgörs i Uråsa i Växjö kommun nu på lördag 19 Juni. P-G Andersson gör comeback i SM

Andra deltävlingen av asfalts SM körs i trakterna av det lilla samhället Uråsa . 2 sträckor kommer att köras 2 gånger på en totalt längd av 22 km. I 4 WD Internationella klassen finns bland annat segraren från första deltävlingen i Uddevalla, Robin Svensson med kartläsaren Henrik Appelskog som kommer möta tufft motstånd genom bland annat ,P-G Andersson i Ford Fiesta och Mattias Adielsson även han i en Ford Fiesta .Lucas Helin Tibro MK i en Opel Astra Bertone satsar på en andra rak klasseger.

Årets Rally SM består av tre olika mästerskap, Asfalt, Grus och Traditionella SM. På grund av pandemin har man fått flytta en del tävlingar och en del har strukits . Asfalts SM består 3 deltävlingar varav en har körts, City Race Uddevalla 8 Maj. 19 Juni Drive VXO samt en dubbeltävling 24-25 Juli Tierp Arena. Grus SM består av fem deltävlingar och startar med Mästarmötet i Älmhult den 16 Juli, MK Vara Hårdingen den 7 Augusti , Bergslagsrallyt 21 Augusti, 4 September, Sigtunasprinten och final i Västerås 16 Oktober . Det Traditionella Rally SM startar med Rally Killingen i Kil 14 Augusti, 27-28 Augusti Syd Svenska Rallyt, 10-11 September Snapphanerallyt finalen sker i Klevshult med Göthlins Skilling 500 den 24-25 September .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter