Skip to content

Starkt startfält i Asfalts SM andra deltävling

Foto Tony Welam

73 förare är anmälda till andra deltävlingen i Asfalt SM som avgörs i Uråsa i Växjö kommun nu på lördag 19 Juni. P-G Andersson gör comeback i SM

Andra deltävlingen av asfalts SM körs i trakterna av det lilla samhället Uråsa . 2 sträckor kommer att köras 2 gånger på en totalt längd av 22 km. I 4 WD Internationella klassen finns bland annat segraren från första deltävlingen i Uddevalla, Robin Svensson med kartläsaren Henrik Appelskog som kommer möta tufft motstånd genom bland annat ,P-G Andersson i Ford Fiesta och Mattias Adielsson även han i en Ford Fiesta .Lucas Helin Tibro MK i en Opel Astra Bertone satsar på en andra rak klasseger.

Årets Rally SM består av tre olika mästerskap, Asfalt, Grus och Traditionella SM. På grund av pandemin har man fått flytta en del tävlingar och en del har strukits . Asfalts SM består 3 deltävlingar varav en har körts, City Race Uddevalla 8 Maj. 19 Juni Drive VXO samt en dubbeltävling 24-25 Juli Tierp Arena. Grus SM består av fem deltävlingar och startar med Mästarmötet i Älmhult den 16 Juli, MK Vara Hårdingen den 7 Augusti , Bergslagsrallyt 21 Augusti, 4 September, Sigtunasprinten och final i Västerås 16 Oktober . Det Traditionella Rally SM startar med Rally Killingen i Kil 14 Augusti, 27-28 Augusti Syd Svenska Rallyt, 10-11 September Snapphanerallyt finalen sker i Klevshult med Göthlins Skilling 500 den 24-25 September .

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter