Skip to content

Evans tog revansch i Portugal

Elfyn Evans /Scott Martin som förlorade i Kroatien med 06, sekunder , Tog en rejäl revansch i helgens Rally Portugal genom en stenhård kamp med Hyundais Dani Sordo. Evans vann med 28,3 före spanjoren i Hyundai. VM ledaren Sebastien Ogier och femfaldige vinnaren i Portugal hade fullt upp med att hålla Teamkamraten Katsuta bakom sig men även VM ledningen , med tre Power Stage poäng lyckades Ogier behålla VM ledningen med 3 poäng (79) före nya tvåan Elfyn Evans med 77 poäng. Thierry Neuville ner till tredje plats 57 poäng. Med placeringarna 1,3,4 och fem drog Toyota Gazoo Racing från i Märkes VM och leder med 37 poäng före Hyundai

Esapekka Lappi gjorde sin andra start i årets WRC2 och tog sin andra klasseger genom dominerat hela rallyt. Oliver Solberg gjorde mästerskapsdebut i Hyundai en debut som gav ett par sträcksegrar men också några incidenter och Solberg slutade på en femte plats. Efter en tuff sekundstrid mellan Yohan Rossel och Kajetan Kajetanowicz i WRC kunde Polacken Kajetan vinna i sin Skoda och ta sin andra raka klasseger.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter