Skip to content

Evans tog revansch i Portugal

Elfyn Evans /Scott Martin som förlorade i Kroatien med 06, sekunder , Tog en rejäl revansch i helgens Rally Portugal genom en stenhård kamp med Hyundais Dani Sordo. Evans vann med 28,3 före spanjoren i Hyundai. VM ledaren Sebastien Ogier och femfaldige vinnaren i Portugal hade fullt upp med att hålla Teamkamraten Katsuta bakom sig men även VM ledningen , med tre Power Stage poäng lyckades Ogier behålla VM ledningen med 3 poäng (79) före nya tvåan Elfyn Evans med 77 poäng. Thierry Neuville ner till tredje plats 57 poäng. Med placeringarna 1,3,4 och fem drog Toyota Gazoo Racing från i Märkes VM och leder med 37 poäng före Hyundai

Esapekka Lappi gjorde sin andra start i årets WRC2 och tog sin andra klasseger genom dominerat hela rallyt. Oliver Solberg gjorde mästerskapsdebut i Hyundai en debut som gav ett par sträcksegrar men också några incidenter och Solberg slutade på en femte plats. Efter en tuff sekundstrid mellan Yohan Rossel och Kajetan Kajetanowicz i WRC kunde Polacken Kajetan vinna i sin Skoda och ta sin andra raka klasseger.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter