Skip to content

Oliver tog sin WRC2 sträckseger

Oliver Solberg tog sin första WRC2 sträckseger på fredagens näst sista sträcka. Tom Kristensson gör omstart idag (lördag) efter gårdagens tekniska transmissions problem.

Oliver Solbergs mästerskapsdebut i WRC2 klassen slutade på en fjärde plats på Rally Portugals första dag. På rallyts sista ”riktiga” sträcka SS7 Mortagua 18,16 km tog Solberg sin första WRC 2 sträckseger med 11,4 sekunders marginal till Nikolay Gryazin. Dagen avslutade med en Superspecial på 3,36 km där man körde parvis. Oliver som mötte Suninen i sitt heat, som han vann över M-Sports Finländare med 0,3 sekunder. Solberg som inför Portugals tuffaste dag ligger på en fjärde plats, 27,6 sekunder efter klassledaren Esapekka Lappi och 17,8 upp till tredje platsens Teemu Suninen inför lördagens 7 sträckor, med ingen under 20 kilometer och med rallyts längsta sträcka Amarante 37,92 km som skall köras två gånger. totalt är dagens (lördag) etapp 165,16 kilometer specialsträckor.

Tom Kristensson som gör sin andra start i WRC2 för M-Sport fick transmissions problem redan på andra sträckan och tappade minuter, problemen fortsatte och Tom Kristensson fick bryta dagens etapp efter SS4 . Tom med kart läsaren David Arhusiander gör omstart idag (Lördag) .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter