Skip to content

Oliver tog sin WRC2 sträckseger

// Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Oliver Solberg tog sin första WRC2 sträckseger på fredagens näst sista sträcka. Tom Kristensson gör omstart idag (lördag) efter gårdagens tekniska transmissions problem.

Oliver Solbergs mästerskapsdebut i WRC2 klassen slutade på en fjärde plats på Rally Portugals första dag. På rallyts sista ”riktiga” sträcka SS7 Mortagua 18,16 km tog Solberg sin första WRC 2 sträckseger med 11,4 sekunders marginal till Nikolay Gryazin. Dagen avslutade med en Superspecial på 3,36 km där man körde parvis. Oliver som mötte Suninen i sitt heat, som han vann över M-Sports Finländare med 0,3 sekunder. Solberg som inför Portugals tuffaste dag ligger på en fjärde plats, 27,6 sekunder efter klassledaren Esapekka Lappi och 17,8 upp till tredje platsens Teemu Suninen inför lördagens 7 sträckor, med ingen under 20 kilometer och med rallyts längsta sträcka Amarante 37,92 km som skall köras två gånger. totalt är dagens (lördag) etapp 165,16 kilometer specialsträckor.

Tom Kristensson som gör sin andra start i WRC2 för M-Sport fick transmissions problem redan på andra sträckan och tappade minuter, problemen fortsatte och Tom Kristensson fick bryta dagens etapp efter SS4 . Tom med kart läsaren David Arhusiander gör omstart idag (Lördag) .

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter