Skip to content

Mads Östberg krossar motståndet

Mads Östberg går mot en övertygande seger i Kroatiens WRC2 klass

Mads Östberg som gör sin första start i WRC2 för året , ser ut att gå mot en säker seger när tre sträckor återstår av asfaltsrallyt i Kroatien. Första dagens etapp var det sekund strid mellan östberg och ryssen Nicolay Gryazin 0,18 var skillnaden mellan dom båda efter första dagens fyra sträckor innan service uppehållet . Andreas Mikkelsen hade tekniska problem med sin Skoda Fabia och tappade över 30 minuter redan första dagen. Kampen mellan Gryazin o Östberg var det hela första dagen och inför lördagens etapp skiljde det bara 0,8 mellan dom båda. Gryazin öppnade bäst på lördagens första sträcka men tappade på andra sträckan och Östberg var i ledningen med 2,1 sekunder en ledning som han aldrig släppte under lördagen och när dagens avslutades var ledningen för Östberg över minuten till nya tvåan Teemu Suninen. Dagens sista etapp består 4 sträckor och innehåller rallyts längsta sträcka Bliznec-Pila 1 25,20 km som körs två gånger . Rallyt avslutas med Power Stage sträckan Zagorska Sela-Kumrovec 14,09 km med första start 13,18 .

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter