Skip to content

Mads Östberg krossar motståndet

Mads Ostberg/Torstein Eriksen Photo// Jaanus Ree

Mads Östberg går mot en övertygande seger i Kroatiens WRC2 klass

Mads Östberg som gör sin första start i WRC2 för året , ser ut att gå mot en säker seger när tre sträckor återstår av asfaltsrallyt i Kroatien. Första dagens etapp var det sekund strid mellan östberg och ryssen Nicolay Gryazin 0,18 var skillnaden mellan dom båda efter första dagens fyra sträckor innan service uppehållet . Andreas Mikkelsen hade tekniska problem med sin Skoda Fabia och tappade över 30 minuter redan första dagen. Kampen mellan Gryazin o Östberg var det hela första dagen och inför lördagens etapp skiljde det bara 0,8 mellan dom båda. Gryazin öppnade bäst på lördagens första sträcka men tappade på andra sträckan och Östberg var i ledningen med 2,1 sekunder en ledning som han aldrig släppte under lördagen och när dagens avslutades var ledningen för Östberg över minuten till nya tvåan Teemu Suninen. Dagens sista etapp består 4 sträckor och innehåller rallyts längsta sträcka Bliznec-Pila 1 25,20 km som körs två gånger . Rallyt avslutas med Power Stage sträckan Zagorska Sela-Kumrovec 14,09 km med första start 13,18 .

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter