Skip to content

Rally Finland vill flytta till September

På grund av osäkerheten om man kommer kunna tillåta publik eller inte i Augusti vill Jyväskylä flytta till september uppger webbsidan https://dirtfish.com

Finska VM rallyt i Jyväskylä fick ställa in 2020 på grund Corona pandemin och man miste även sin stora sponsor sen många år tillbaka, Neste. Ett stort ekonomiskt bakslag för arrangören finska AKK och fortfarande är osäkerheten stor i världen hur det blir med pandemin För att kunna garantera publik och på det sättet förbättra ekonomin är ett krav från finska arrangörerna, Man kommer inte klara av ett rally utan publikintäkter . Därför förhandlar nu arrangörerna med FIA och WRC promotor om en flytt till september. En flytt som inte är enkel. då Acropolisrallyt är tänkt den 9-12 september . Rally Ypres tre veckor före det grekiska rallyt och Spanska RACC 4 veckor efter det grekiska rallyt. Att försöka klämma in det finska rallyt ser ganska omöjligt ut. För att kunna göra det så måste nog Ypres,Acropolis eller Spanien byta datum. Beslut om en eventuell flytt av Jyväskylä rallyt väntas komma nästa vecka.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter