Skip to content

Svenska Rallyt flyttar till Umeå

/Red Bull Content Pool //

Det blir ett VM rally i Sverige nästa år. Med Umeå som bas . Men inget treårskontrakt klart ännu.

Idag presenterade Rally Sweden och WRC promotor nytt koncept för Rally Sweden. Torsby och Värmland lämnar WRC cirkusen efter 48 år som rally VM centra. Svenska Rallyt som har ett år kvar som VM arrangör, flyttar till Umeå 72 mil norrut från dom senaste årens rallcentra Torsby. För att kunna garantera ett vinterrally fanns det krav främst från FIA att det skulle vara ett snörally, Och Svenska Rallyts VD har under året jobbat för att säkra rallyt i Sverige.
Glenn Olsson säger i ett uttalande:
-”En mer snösäker region längre norrut är ett grundläggande krav och att kunna tillhandhålla historiska väderuppgifter var centralt för beslutet. Umeås styrka förutom ett stabilt vinterklimat, inkluderar bra hotellkapacitet, i kombination med serviceplatsen och högkvarter på mässområdet Nolia, ett livligt näringsliv och potentialen att locka många fans. Östersund och Luleå presenterade också starka bud och framför allt stort engagemang, men i stort sett är Umeås ett mer attraktivt koncept för Rally Sweden” Säger Olsson
Flera alternativ har funnits, men Umeå ansågs som bästa alternativ ur alla perspektiv logistik, specialsträckor inom 50 km från Umeå där enligt uppgifter Serviceplatsen skall finnas.
Fias.Rallydirektör Yves Matton är nöjd med beslutet:
-”Att flytta norrut var ett måste, med tanke på de utmaningar vi upplevt de senaste åren. Jag vill berömma Rally Sweden-arrangörernas ansträngningar för att ha kommit med alternativ och säkrat den här lovande nya basen i Umeå för nästa års evenemang. det är chansen att säkerställa de rätta vinterförhållandena som vi all drömmer om för ett snörally” avslutar Matton.
Svenska Rallyt har avtal fram till nästa år och ett nytt treårsavtal är ännu inte på plats men alla parter är övertygade om att det kommer vara klart inom kort.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter