Skip to content

Prodrive chefen David Richard svarar på kritiken

Det var i tisdags som Sebastien Loeb meddelade att han bryter det 23 åriga samarbetet med Daniel Elena. efter påtryckningar från prodrive. Nu svarar Prodrive chefen David Richard på kritiken

Efter Sebastien Loeb och Daniel Elena dåliga resultat i årets Dakar Rally , som Loeb uppmanades att avsluta samarbetet med Elena efter 23 år tillsammans. Daniel Elena gick till hårt angrepp på sociala medier ” BRX hunter är som en lök och kom ihåg att Prodrive inte har vunnit någonting internationellt sedan 2003,då de vann WRC med Petter Solberg” Prodrives bas David Richards svar på kritiken kom snabbt.
-” Vi har rådfrågat Sebastien hela tiden, för det här är inte lätt beslut som skall tas, Ibland måste man man titta objektivt och många gånger måste man fatta svåra beslut. Vi skulle säkert aldrig ha gått till botten om vi var medvetna om att Sebastien inte instämde i våra slutsatser . Sedan Dakar flyttades till Saudiarabien har det förändrats avsevärt jämfört när det kördes i Sydamerika . De saudiska kräver mycket erfarenhet. Vi gjorde en mycket grundlig utvärdering av våra prestationer under rallyt. Under dessa två månader efter rallyt har vi genomfört olika debriefings med många möten där vi detaljerat har undersökt vår prestation för att se var vi kan förändra med tanke på 2022. Varje förändring i ett team måste övervägas och alla skall vara överens med alla. Vi var och är medvetna om förhållandet mellan Sebastien och Daniel, vi skulle aldrig ha föreslagit denna förändring utan Sebastien Loebs fulla vilja också. ” avslutar David Richard i en intervju till webbsidan Rallyeslalom.com.
På kritiken om bilen svarar Richard :
När det gäller bilen vill jag påminna alla om att vi fick det bästa resultat bland nybörjare vid det senaste Dakar rallyt. Nani Roma förlorade bara två och en halv minut efter mekaniska problem. Ja föreslår att alla frågar Nani eller Loeb om information om bilen, snarare än Daniel…..”.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter